Много е студено. Много е горещо. Сега ли намери тоя дъжд. И така нататък…

Доколкото ми е известно още не са открили начин да контролираме времето. Макар че доста успешно се опитваме да го развалим с тези парникови газове и глобално затопляне. (в тази връзка наскоро гледах един много хубав филм – Home (Дом) и както казват накрая „прекалено е късно, за да си песимист”) Накратко няма смисъл да се оплакваш от лошото време – като повтаряш колко е горещо няма да стане по-хладно, нито пък силното ти желание дъждът да спре ще накара слънцето да изгрее.

Така че имаш два варианта – да си стоиш цял ден затворен вкъщи на климатик пуснат постоянно на 24 градуса, или да излезеш навън и да се насладиш на прекрасното време – независимо дали е дъжд, сняг, вятър или слънце. Можеш да продължиш да мрънкаш за нещо, което не можеш да промениш или да го приемеш такова, каквото е и да му се радваш. Както и да си щастлив от факта, че не живееш в Сахара или на Северния полюс, примерно.

Този пост е част от поредицата “Не се оплаквай!” за нещата, за които често мрънкаме, но не можем да променим, или пък можем, но нямаме достатъчно желание и воля да го направим.

сподели бутон