И така, защо блог за оптимизъм?

Първо, намирам за интересно и забавно да се опитвам съвсем целенасочено да откривам хубавите и различни неща в сивотата и еднообразието, които ни заобикалят. Най-малкото ме кара да забавя крачка, дори и да закъснявам за работа ;) А след известно време започваш да забелязваш прекрасни неща, на които преди не си обръщал и грам внимание. И смятам, че е хубаво тези неща да се споделят – може би и ти ще започнеш да ги забелязваш и да им се усмихваш.

И второ, от известно време насам изпитвам огромно желание да НЕ гледам и да НЕ чета абсолютно никакви новини. Предполагам, че на всеки се е случвало понякога да се чуди защо новините винаги започват с “Добър вечер!” и завършват с “Лека вечер!”, като се има предвид за какво говорят обикновено между тези две изречения. Омръзна ми също така да гледам намръщените лица на хората по улицата и да слушам как познатите ми постоянно се оплакват колко зле е всичко.

И така, ето един блог за хубавите неща в живота – тези, които ни помагат да се усмихнем. Всеки ден. Не, не става въпрос за това да спечелиш от тотото, да се ожениш или да имаш дете (въпреки че какво по-хубаво от това). Става въпрос, за дребните неща, които ни помагат да се усмихнем – онези, които ни се случват всеки ден, но които често не забелязваме в бързината. Цвете. Падащи снежинки. Или капки дъжд. Едно “Здравей!” Дълго чакано обаждане. Неочаквана среща с приятел. Непознатият, който задържа вратата на асансьора за теб, или спира, за да пресечеш улицата. Или ти благодари с усмивка за това, че си сторил същото за него. Или просто, защото днес е един прекрасен ден.