Здравей и добре дошъл в блога на оптимистите, където усмивката е задължителна! Ако попадаш тук за пръв път, надявам се това да ти помогне да се ориентираш и да решиш дали си попаднал на подходящото място.

Както казах, това е блог за оптимизъм. Тук ще откриеш какво представлява оптимизмът, различни мисли за него, мнения на учени и философи. Ще намериш съвети за това как да откриваш красотата в живота и доброто, което ни заобикаля, но което често не забелязваме. Ще чуеш мои лични истории за нещата, които ми помагат да се усмихвам и ще разбереш, че в България има и хубави новини. Ще ти разкажа моите пътешествия до различни прекрасни кътчета на страната, а и не само. Ще споделя и мнение за книгите, които са успели да ме пленят и които според мен всеки би трябвало да прочете. Цялото това добро настроение е разделено в няколко категории:

„Седмично оптимистично” – тук всяка неделя събирам заглавията на някои хубави новини, случили се в България с линк към оригиналните статии.

„Сериен оптимизъм” – тук ще намериш различни поредици от статии, които най-общо разказват как да откриваме красотата около нас; има практични примери, които лесно можеш да приложиш в своето ежедневие, за да стане то по-усмихнато; в момента не пиша активно в тази категория, но в архивите й със сигурност ще намериш неща, които си заслужават.

”Що е то оптимизъм?” – определение за оптимизъм, проучвания за действието на оптимизма върху работата, спорта, политиката и влиянието му върху ежедневието ни; оригинални мисли и интересни факти за оптимизма, които съм намерила в интернет. Категорията в момента не се допълва активно, но в нея наистина е събрана самата същност на оптимизма и всичко най-важно за него.

”Лични усмивки” – това са истории, които са ми се случили и са ми помогнали да се усмихна. През последната година пиша най-вече в тази категория за всички неща, които са ми направили впечатление, както и за лични преживявания – пътувания, любими книги, актуални теми, които ме вълнуват и т.н. и блогът се превръща все повече в едно малко по-лично пространство, което обаче си остава все така оптимистично настроено и пълно с усмивки.

Освен това можеш да прочетеш и за оптимистката (това съм аз :) и за това защо започнах да пиша блог за оптимизма.

Разгледай наоколо и ако решиш, че искаш да се присъединиш към оптимистите тук, можеш да се регистрираш)

Приятно четене :)