Случвало ли ти се е някога да започнеш деня с негативни мисли? След това неизбежно са ти се случвали лоши неща. Ако се събудиш вече емоционално изморен и си представяш как денят ти ще е скучен и изпълнен с проблеми, то накрая той наистина ще се окаже точно такъв. Ние хората имаме невероятната способност да си представяме какво може да ни се случи, насочвайки подсъзнанието си по ясно очертан път. В по-голяма част от случаите правим това несъзнателно.

Проблемът е, че насочвайки по този начин енергията си към песимистични мисли, точно тези мисли започват да се материализират и да се превръщат в реалност. Песимизмът активира негативно отношение, което от своя страна задейства подсъзнанието и то прави така, че най-лошите неща, които си си представял, в крайна сметка да ти се случат. Понякога това отнема само часове, друг път седмици или месеци, но отрицателните мисли неизменно се превръщат в реалност и така се завъртаме в един омагьосан кръг. Представяш си лоши и негативни неща, които могат да ти се случат, тези неща, стимулирани от подсъзнанието ти, рано или късно наистина се случват и мозъкът ти започва да изгражда още по-негативни и страшни картини на липса на късмет, нещастие, безпомощност и т.н. поради което подсъзнанието ти започва да следва тези отрицателни образи и кръгът се затваря.

И ако подсъзнанието действа по този начин, когато очакваш негативни неща, може би ще действа по същия и ако очакваш да ти се случи нещо хубаво. Франциско Асизи казва “Внимавай какво мислиш и какво казваш, защото това може да е точно предсказание за бъдещия ти живот.” Очаквай най-доброто и е много вероятно да го получиш, но не забравяй, че освен оптимизъм е нужна и много работа и силна воля. Очаквай най-лошото и ще го получиш, дори и без да си помръднеш пръста.

Бъди оптимист, но не очаквай, че пред вратата един ще намериш мечтаната кола или ей така ще те поканят да започнеш желаната работа. Научи се да практикуваш разумен оптимизъм всеки ден и след като добавиш и малко усилия със сигурност ще успееш. За да постигнеш това, е необходимо единствено да реагираш с ентусиазъм. Във всичко, което правиш, във всяка инициатива, която поемаш, влагай първо и преди всичко ентусиазъм и оптимизъм. В основата на всички големи начинания, променили света, винаги е стоял един оптимист.

Източник: www.piuchepuoi.it

бутони за социални мрежи