Най-ярките промени се случват тогава, когато сме изгубили пътя си. Тайната е в това да не изгубим нашето “защо?” Всеки добър пътешественик създава страната, в която пътува. Свят, в който не можеш да се изгубиш, не е свят, а клетка.

Ти си човек. Имаш емоции и понякога сърцето те боли. Ти си красив и уязвим и силен. Ти обичаш и понякога те боли. Опитваш, влагаш много усилия и се проваляш и после опитваш още по-силно и успяваш. По някакъв начин в нещо успяваш всеки ден в твоя живот. Има толкова много хора, които ще ти кажат, че не можеш. Единственото, което можеш да направиш е да се обърнеш и да им отговориш “Само гледай!”

Песимизмът ще ти даде само много възможности да докажеш, че си прав да бъдеш песимист. Не бъди песимист, който е прав да бъде песимист.

Никога не се отказвай! Защото дори и да се откажеш, светът не би забелязал.

Страхът прави хората малки, любовта ги прави големи.

Любопитството ти никога не трябва да умира! Никога! Ти си, следователно искаш да знаеш, искаш да вървиш напред, искаш да знаеш повече и искаш да стигнеш по-далеч. Когато завършваш училище, знаеш още колко много неща има, които можеш да научиш, невероятното количество вълнуващи неща, които можеш да откриеш – от географските дестинации до дебрите на мисълта. Непрекъснато трябва да подобряваш, увеличаваш и цениш любопитството – все повече с напредването на годините. Любопитството ти не трябва никога да се уморява, да изпада в апатия или да страда от тази ужасна криза на средната възраст. Да, от време на време на любопитството ти му се полага кратка почивка – телевизионни програми и готови храни – но не превръщай това в постоянен начин на живот. Именно любопитството си ще предадеш като генетична черта на своите деца, ще заразиш хората около себе си и ще предизвикаш гнева на тези, които са избрали да се предадат. Защото една от най-великите и най-силни думи във всеки език е думичката “Защо” Когато спреш да питаш “защо?” това е краят. Малко неща са по-непоносими от това да си принуден да прекарваш живота си с хора, изгубили своето любопитство. Ти не можеш да си такъв човек. Задай въпрос. Върви напред. Намери отговора. Поеми си въздух. Попитай “защо?” И продължи напред. Никога не се отказвай!

Източник: chrisguillebeau.com; hellomynameisblog.com

бутон за сайт