Когато говорим за оптимизма, всеки човек има различно мнение – някои виждат чашата наполовина пълна и са настроени позитивно, докато други са склонни да пренебрегват силата на оптимизма. Ако се изправят пред проблеми тези хора се настройват песимистично, като по този начин се опитват да се предпазят от заобикалящия ги свят, но всъщност не разбират колко много губят.

Ако превърнем оптимизма във философия на живота си, ще има на какво да се опрем, когато попаднем в трудна ситуация, както и ще имаме още една причина за усмивка всеки ден. Ако успяваме да видим хубавата страна на нещата, ще започнем да обръщаме по-малко внимание на негативните и с времето това ще се превърне в навик и ще го правим несъзнателно.

Лесно е да се говори за оптимизъм, когато всичко е наред, но нещата се обръщат, когато се сблъскаме със сериозни проблеми. Не трябва да забравяме обаче, че дори и в най-трудните ситуации, оптимизмът може да ни даде надежда и да ни помогне да забравим за лошите неща от миналото и да се съсредоточим върху бъдещето и амбициозните, но постижими цели, които сме си поставили.

Източник: www.ottimismo.info

сподели ме