Оптимизмът е изкуство и като всяко изкуство, той трябва да се развива, поддържа и подхранва. Всеки може да се научи да прави дните си малко по-светли и да казва „стига” на мислите, картините и думите, които убиват радостта.

Позитивната нагласа помага за разрешаване на ежедневните проблеми и изгражда хармония в живота ни. Докато мислим единствено за проблемите и разочарованията си, животът ни ще продължава да бъде блокиран от липсата на кураж и действия. Най-добрият начин да прекъснете всички съмнения е като най-накрая се заемете да направите това, което трябва да бъде свършено. Ако преследвате целите си с увереност, можете да бъдете сигурни, че ще ги постигнете.

Съмнението е отрова, която убива всяко желание за действие. То се ражда от страха, а страхът предизвиква точно обратното на това, което желаем. И докато известна доза съмнение е необходима, за да останем реалисти, със съмнението никога не трябва да се прекалява.

Принципите на положителното мислене са позитивно мнение за собствените способности, реалистично възприемане на света и обективни очаквания за бъдещето ни. Тя се състои в използване на позитивни изрази, мисли и начин на изразяване. Ако гледаме положително на случващото се, дори и на проблемите, с които се сблъскваме, ще можем да се изправим срещу тях и по-лесно да намерим решение.

Източник: http://apprendreaapprendre.com

сподели бутон