Единственото спокойно пристанище в бурното море на живота е да откажеш да се притесняваш за това, което ще ти донесе бъдещето и да стоиш изправен – уверен и готов, приемащ без да трепнеш всичко, което ти поднесе съдбата.

Не казвай “Нещата са такива, каквито са.” Това не е вярно! Нещата не са такива, каквито са. Те са такива, каквито си избрал да бъдат. Те са такива, каквито си си позволил да приемеш да бъдат. Те са такива, каквито си приел да съществуват в живота ти. Те са такива, каквито смяташ, че ще останат завинаги. Ако не ги харесваш, промени ги. И помни – “Единствената причина, поради която нямаш това, което искаш да имаш, е лъжата, която си повтаряш относно това защо не можеш да го имаш.”

Настроението няма значение. Настроението следва от действията. И ситуациите не създават настроения – настроенията създават ситуации. На спокойният ум се подчинява цялата вселена.

Най-смелият начин да се изправиш срещу проблемите си е като решиш, че те са изправени срещу теб. Кажи им да ви вземат номерче и да се наредят на опашка.

Трябва да приемеш твърдото, непоклатимо убеждение, че заслужаваш да успееш. Че имаш право да поискаш да успееш и да се бориш за успеха. Не, че успехът е нещо, което ти се полага, а че си достатъчно добър да го заслужиш. Ти си достатъчно добър, за да сбъднеш тази мечта и тази мечта е достатъчно добра за теб.

Източник: www.hellomynameisblog.com

бутони към социални мрежи