9.03.09 Бургаските рапъри от “Gangsta Gangsta P.R.O.D.U.C.T.I.O.N” приключиха снимките по най-новото си видео към песента „Произведено в Бургас”, създадено специално за музикалния канал MTV. (пълна статия)
9.03.09 Провежда се конкурс за хумористичен плакат на тема „Защо да гласувам за Европейски парламент” с целта е да се популяризира защо ние, българските граждани, трябва да гласуваме за Европейски парламент. В същото време тече и конкурс за снимка под наслов „ Да сътворим заедно…”, посветен на Европейската година на творчеството и иновациите. (пълна статия)
9.03.09 В Добрич започва информационна кампания “Да опазим живота и здравето на децата”. (пълна статия)
9.03.09 Директорът на Регионалния исторически музей във Велико Търново Иван Църов бе удостоен с приза „Златна роза” на дамския клуб “Зонта”, като признание за обществения принос на културната институция. (пълна статия)
9.03.09 Боксьор номер 1 на Професионалната боксова лига за 2008 Галя Иванова спечели световната титла в категория “петел” на Женската международна боксова федерация (WIBF) в град Якутск. (пълна статия)

10.03.09 Концерт „Клавирна миниатюра през вековете” се проведе днес в Музеен комплекс „Панчо Владигеров” в Шумен по повод 110 години от рождението на композитора. (пълна статия)
10.03.09 Художествена галерия Добрич подреди изложба “Жени – художнички” по инициатива на уредника Пенка Димитрова. (пълна статия)
10.03.09 Варненското Оперно-филхармонично дружество организира образователни концерти с цел да запознае децата със света на музиката. (пълна статия)
10.03.09 Българската ракия Solitaire Special Selection 2008 е спечелила най-високото отличие във френския еноложки конкурс Vinalies Internationales. (пълна статия)
10.03.09 На шестото поредно издание на “Българската коледа” са събрани над 3 млн. лв”, съобщи президентът Георги Първанов на официална церемония, с която беше отчетен резултата от кампанията. (пълна статия)

11.03.09 Университетската болница “Св. Георги” ще поеме за своя сметка операция на инвалид на стойност 4 500 лв. (пълна статия)
11.03.09 Драматичен театър-Търговище организира конкурс за рисунка на тема “Аз и театъра” в дните на Международния фестивал на спектакли за деца “Вълшебната
завеса”. (пълна статия)
11.03.09 В Старозагорска област са отделени 186 хиляди лева от общинския бюджет през тази година за ремонт на кметствата и изграждането на нови тротоари и градинки в 19 села. (пълна статия)
11.03.09 Графитите на 10 райтъри от Добрич, Варна, Сливен и Стара Загора на възраст между 18 и 25 години са показани в пространството “Килиите” на художествената галерия в Добрич. (пълна статия)

12.03.09 Варненската асоциация “Да съхраним жената” с председател Йорданка
Ненчева, която се бори срещу самотата и изолацията със задружен живот, отбелязва 11-те години от своето съществуване с ден на отворените врати . (пълна статия)
12.03.09 Ученици от шести до единайсти клас в Бургаска област могат да участват в конкурс за социални стипендии по проект „1000 стипедии” на фондация „Комунитас”, който има за цел да подкрепи децата в неравностойно положение с изявени способности. (пълна статия)
12.03.09 Чекове на обща стойност 15 750 лева, дарение от „Безнессдружение Севлиево 21 век”, връчи кметът на Севлиево Йордан Стойков на 14 –те детски градини на територията на общината. (пълна статия)
12.03.09 Група от 24 дряновци, половината от които незрящи, посетиха Европейския парламент по покана на Николай Младенов. Tе са дискутирали проблемите, с които се сблъскват в България, запознали са се с ежедневието на евродепутатите и са имали възможност да изпеят в ЕП няколко народни песни. (пълна статия)
12.03.09 Нов учебен ресторант, наречен „Таланти” беше открит в Кулинарната академия към добричкия Международен колеж. В него студентите от колежа ще показват кулинарните си умения в реална обстановка. (пълна статия)
12.03.09 Българският оперен певец Иво Йорданов спечели Първата награда на 63-ото издание на Международния конкурс за млади оперни певци “Европейска общност – 2009″, организиран от Театро лирико спериментале в Италия. Сред отличените в конкурса е и Доротея Доротеева. (пълна статия)

13.03.09 Регионалния исторически музей в Русе е партньор на научни институти от Италия, Румъния и България по проект на програма Леонардо да Винчи за създаване на виртуален музей на европейските корени. (пълна статия)
13.03.09 В залата на Младежкия център в Хасково се проведе пролетен карнавал по проекта „Мисия скаут” на сдружение „Шанс и закрила”. (пълна статия)
13.03.09 Десетокласничката от СОУ „Васил Левски“ в Севлиево Моника Христова спечели уникална японска китара от интернет форум, където в раздела за китара намира темата „Подарявам китара на ентусиасти“. Предишният собственик Антон Тенев споделя във форума, че решава, че е по-добре да даде китарата на някой, вместо тя да събира прах в дома му. (пълна статия)
13.03.09 По повод Международния ден на числото „пи” ученици от Гимназията по икономика в Пазарджик ще опаковат днес сградата на училището с лента, на която са изписани част от цифрите след десетичната запетая на числото. (пълна статия)
13.03.09 Две български вина са отличени на престижното изложение “Prowein 2009″ в Дюселдорф: “Вила Хисар” получи награди в категорията In the world of white burgundy с 2 от 3 възможни зезди, колкото получи и Вила Хисар +359 Бяла Метафора. (пълна статия)

14.03.09 Беше открито 49-тото издание на фестивала Мартенски музикални дни, като специалното внимание бе отделено на композитора Панчо Владигеров. (пълна статия)
14.03.09 Първа награда и специалната статуетка на националния поетичен конкурс „Жената – любима и майка” получи Петя Александрова от София. Наградата й бе връчена от съпругата на кмета на Свиленград Елена Манолова, по чиято инициатива се провежда конкурсът. (пълна статия)

15.03.09 Кампания “Дари книга на приятел” старира Регионален център “Читалища” в Габрово по молба на Народно читалище „Паисий Хилендарски” в с. Градница за попълване на библиотечния им фонд (пълна статия)
15.03.09 800 лева, осем велосипеда и уикенд за двама ще бъдат раздадени на победителите във финала на започналия преди месец студентския боулинг турнир, който се организира под мото “Спорт срещу насилието” (пълна статия)
15.03.09 Българските карикатуристи – Дечко Николов, Валентин Георгиев и Иван Кутузов – отличени в националния конкурс “Евросапиенс”, организиран от Дома на хумора и сатирата в Габрово, ще бъдат наградени на 1 април в Европейския парламент. (пълна статия)
15.03.09 Учениците Атанас Христов, Лилия Маринова, Адриана Иванова и класният им ръководител Ирина Цветанова от плевенската Гимназия с преподаване на чужди езици са намерили голяма сума пари и са ги предали в полицията. (пълна статия)

споделяне на връзка