Преди да ти представя отново хубавите новини през изминалата седмица, нека да ти дам малко нова информация за нещо, което вече съм споменавала. Още през първата седмица в раздела за хубави новини писах за Белоградчишките скали, които участват в състезанието за новите седем чудеса на природата. През тази седмица те са вече на второ място в раздела “Пещери, скални образования и долини”. Ако още не си го направил, можеш да гласуваш за тях тук.

9.02.09 Oбщина Чепеларе и Спортен център “Чепеларе” организираха зимен олимпийски ден от по повод 11-годишнината от олимпийската титла на биатлонистката в Нагано. (пълна статия)
9.02.09 1 674 деца от Пловдив, Раковски и Пазарджик ще се борят за приза “най-талантливо дете” в приятелския творчески “дуел” “Създай своя свят в INTERRA”, на който ще бъдат преставени макети на дървета, кораби, дворци и рисунки от естествени материали. (пълна статия)
9.02.09 На 28-мите Зимни математически състезания Варна посрещна 745 деца от четвърти до осми клас от цялата страна. 42-ма са първенците в състезанията по математика и информатика. (пълна статия)
9.02.09 Музеят на авиацията в Бургас ще бъде възстановен, като млади архитекти, дизайнери и художници от цялата страна ще могат да приложат своите умения и да представят проект за разположението на музея. (пълна статия)

10.02.09 Трите туристически маршрута в Пловдив, обособени в 3 епохи – „Античност”, „Късно средновековие” и „Възраждане”, ще бъдат готови до май. (пълна статия)
10.02.09 Олимпийската шампионка Румяна Нейкова да стане почетен гражданин на Варна. (пълна статия)
10.02.09 Община-Бургас е предвидила повече пари за спорта през 2009 година. Съфинансирането на бургаските спортни клубове ще бъде завишено с 14 процента в сравнение с миналата година. (пълна статия)

11.02.09 500 000 лева са предвидени в бюджета на функция “Култура” за 2009 г. за изграждането на ново крило към Етнографския музей във Варна. (пълна статия)
11.02.09 Пет класни стаи и мултимедийна зала в основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в Горна Оряховица вече имат ново оборудване. (пълна статия)

12.02.09 Паметник на Симеон Велики ще бъде издигнат в Пловдив на площада пред Областната управа изцяло с дарения. (пълна статия)
12.02.09 Държавни сгради в Бургас могат да станат достъпни за хората с увреждания, ако съответните администрации кандидатстват по програма на Министерството на държавната администрация и административната реформа. (пълна статия)
12.02.09 Над 2000 помагала в помощ на безопасността на децата ще раздадат полицейските инспектори в Плевен, като част от инициативата „Полицията в близост до обществото”. (пълна статия)
12.02.09 Поповското читалище „Св. Св. Кирил и Методий” организира работилница за мартеници. В нея деца – доброволци ще изработват различни видове мартенички, които ще бъдат дарени на Дома за деца, лишени от родителски грижи. (пълна статия)

13.02.09 Дома “Майка и дете” във Виница получи дарение от дрехи, събрани по продължаваща вече втори месец инициатива на районната администрация “Да облечем децата от социално слаби семейства”. (пълна статия)

Ето и няколко инициативи по повод 14-ти февруари -Трифон Зарезан или денят на влюбените. Съвместно с новоучредения клуб на БМЧК-Сливо Поле, младежите от червенокръстката организация в Русе организират дискотека на тема “Обичай разумно” (още). Шейсет фотографи от цялата страна с 94 снимки участват в националния фотоконкурс “Най-сладка целувка”, който се организира за четвърти път в Пловдив (още).
Историческият музей в Попово организира изложба-забавление „Жени и вино, вино и жени“, в която са подредени над 300 съдове за вино, документи и реклами на старите поповски кръчми, вина и ракии (още).

По програма „Красива България” ще се ремонтира читалище „Напред” в община Павел баня и ще се реализира проект “Село Турия- село музей”(още). По същата програма ще кандидатстват Асеновград за изграждане на нова сграда на Дома за инвалиди (още) и Варна за изграждането на две защитени жилища за деца от село Могилино (още).

споделяне на връзка