8.06.09 В с.Болярци беше открит панаир с демонстрации на традиционни занаяти, част от проекта за интерграция на децата от малцинствата „Насред мегдана”. (пълна статия)
8.06.09 Радио Русе организира турнира „Радио училище”, финансиран по пилотната програма „Изкуство за деца” на Община Русе и Министерството на културата, в който се чключиха всички 20 училища в града. (пълна статия)

9.06.09 Поморие ще бъде обявен за световна столица на църковните фестивали по време на 6-тия международен фестивал на православната музика „Св. Богородица”. (пълна статия)
9.06.09 80 ученици от Велико Търново участваха в конкурс за изработване на календар със здравна тематика, организиран от РИОКОЗ. (пълна статия)
9.06.09 Рисунки на 80 деца се състезават в Областния конкурс “Мисия Спасител”, организиран от Гражданска защита в Търговище. (пълна статия)

10.06.09 Държавен куклен театър – Варна, организира лятна работилница за театрални кукли, по време на която децата и младежите сами ще проектират и изработят несложни театрални кукли и накрая ще представят кратък етюд. (пълна статия)
10.06.09 Ганиме Такиева и Иван Иванов, ученици в СОУ „Св. Паисий Хилендарски” в Хасково спечелиха екскурзия в Русия от Националния ученически конкурс „Съзидатели на дружбата”. (пълна статия)
10.06.09 Четири училищни екопроекта в Плевен ще бъдат реализирани в следващите месеци като резултат от проведен конкурс на тема “Нашето училище – училище на здравето” по проект “Училището – територия на екологични инициативи”. (пълна статия)

11.06.09 В Бургас приключиха ремонтите на читалищата “Изгрев” и “Ангел Димитров” в Сарафово. (пълна статия)
11.06.09 Състезатели от България, Унгария, Румъния, Турция и Ирландия участват в конния турнир CSIОW „Албена Бийч”, който събира 2 световни купи – Индивидуално класиране и Отборно класиране „Купа на Нациите”. (пълна статия)
11.06.09 30 ученика участваха във 2-ри кръг на 11-та олимпиада по орнитология, организирана от Българско дружество за защита на птиците и регионалната екоинспекция в Хасково. (пълна статия)

12.06.09 В Любимец започва ремонт на детски градини Рай 1 и 2 с пари, осигурени от Министерството на труда и социалната политика. (пълна статия)

13.06.09 Спортни игри за хора с увреждания се проведоха в комплекс “Добротица” в Добрич по спечелен проект “Силни телом – силни духом”. (пълна статия)

14.06.09 Световен ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител. (пълна статия)

бутон за сайт