6.07.09 Във Велико Търново фондация “Бистра и Галина” откри “Лятна детска академия 2009”, като учениците са разделени в различни тематични класни стаи, според интересите си. (пълна статия)
6.07.09 Хасковските състезатели по спортно ориентиране от клуб “Компас 94″ спечелиха 2 златни, 2 сребърни и бронзов медал на международното състезание за купа “Копаоник”, Сърбия. (пълна статия)
6.07.09 Детски танцов ансамбъл “Празник” – Сандански спечели специална награда на организаторите на Международния фестивал за песенно и танцово изкуство в Бид Гошч, Полша. (пълна статия)
6.07.09 В община Тервел се изпълняват няколко проекта по “Красива България”, сред които изграждане на съоръжение за достъпна среда пред сградата на общинска администрация, реставрация на църковен храм и ремонт на ЦДГ “Здравец”. (пълна статия)

7.07.09 В 10 варненски училища от следващата учебна година ще може да се изучава шах като свободноизбираема дисциплина, като при проявен интерес проектът ще бъде продължен. (пълна статия)
7.07.09 Вяра Петрова от Добрич спечели 2-ро място на международния фестивал “Златния Делфин” в Новодари, Румъния с песента „Копнеж” на Маргарита Хранова. (пълна статия)
7.07.09 Приключи благоустройството на парк “Кьошкове” в Шумен по Програма “Красива България” на стойност 199 980 лв, като бе обновена централната алея, изградена нова детска площадка и фонтанът на входа отново бе пуснат. (пълна статия)
7.07.09 Детска работилница за изкуство ще отвори врати в библиотеката „Стилиян Чилингиров” в Шумен, като заниманията включват рисуване, изработка на автентични български кукли, литературни игри, театрално творчество. (пълна статия)

8.07.09 619 ученици участват в лятната ученическа бригада за разкрасяването на Смолян чрез благоустрояване на исторически места, екопътеки, зелени площи, създаване на места за отдих и работа върху детски площадки. (пълна статия)
8.07.09 “Международен колеж” Добрич получи оборудване за обучение и обособена модерна кухня по проект ИНО-ТУР – иновативното професионално обучение по туризъм. (пълна статия)
8.07.09 През лятото ученици от Генерал Тошево участват в множество инициативи на център „Заедно можем” – изработка на цветни пана, изучаване на български празници и обичаи под мотото „От Илинден до Богородица” и карнавал „Познай героя”. (пълна статия)
8.07.09 Читалище “Развитие”, както и тези в Боазът и Ряховците в община Севлиево ще получат допълваща субсидия от Министерството на културата за подпомагане на дейността им. (пълна статия)

9.07.09 В Смолян се провежда Джулай-джаз 2009 с участници от САЩ, Италия, Холандия, Полша и Турция, като програмата е разделена на детски Арт лагер и младежка инициатива „Знаещи, можещи, искащи, даващи”. (пълна статия)
9.07.09 Община Добрич спечели 2-ро място в конкурса на Общинската мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия “Община на интелигентната енергия”. (пълна статия)
9.07.09 Спасителите от Враца, Бургас и Разград заеха първите три места в националното състезание, провело се в Монтана. (пълна статия)
9.07.09 Зелени скулптури от чимшир, оформени по идея на Живка Митева с много въображение, вече красят площада на Стралджа. (пълна статия)

10.07.09 Над 180 души ще вземат участие в Националния поход Плевен – Карлово “По стъпките на Апостола”, който се провежда за 15-ти път. (пълна статия)
10.07.09 С едно “кликване” тук можеш да участваш в инициатива за засаждане на 5000 дръвчета в Европа.

11.07.09 Деца в рисково положение от Варна ще се занимават със спорт, излети и дискусии през свободното си време през лятото по проект “Има и друг начин”. (пълна статия)
11.07.09 В Етъра се провежда национален събор на пчеларите, на който ще се предлага пчеларски инвентар, восъчни основи, мед, пчели- майки и цели пчелни рояци. (пълна статия)
11.07.09 Силвия Александрова от плевенската школа “Колорит” спечели голямата награда на конкурса “Звезди обсипят свода небесен” с живописната си творба “Космическо небе”. (пълна статия)
11.07.09 Над 3000 души взеха участие в Петропавловския събор за народно творчество, който се поровежда на всеки две години край едноименния манастир край Лясковец. (пълна статия)

бутони за социални мрежи