5.10.09 Щафета с горящ факел, символ на стремежа на човечеството към хармония и единство, премина през Пловдив – 1вият град в българската отсечка на трасето, минаващо през 100 държави. (пълна статия)
5.10.09 Румен Христов от ПМГ „Нанчо Попович”, Шумен, получи тазгодишната награда „Джон Атанасов” за ученици. (пълна статия)

6.10.09 Наградиха отличените рисунки в конкурса на тема „Как искам да изглежда двора на моето училище”, провел се в помощното училище „Д-р Власаки Шуманов”, Сливен. (пълна статия)
6.10.09 В Русе се подновява програмата „Изкуство за деца”, подкрепена от МОН, която включва проекти като “Опитомяване на думите”, „Пътешествие в света на сцената” и „Здравей, музей”. (пълна статия)
6.10.09 Театрална студия по класически приказки за деца от 1-ви до 7-ми клас откриват в Държавен куклен театър- Габрово. (пълна статия)
6.10.09 Предстои провеждане на 7-мото ввтомобилното състезание за хора с увреждания, като част от тях ще участват като водачи, а други като навигатори. (пълна статия)

7.10.09 Дома за деца, лишени от родителска грижа, „Другарче”, Варна получи дарение на стойност 1200 евро от Българска общност в Берлин. (пълна статия)
7.10.09 ОУ “Христо Ботев” стартира проект “Мултикултурно сътрудничество – традиции и екотуризъм” по програмата “Учене през целия живот” за създаване на екоселище. (пълна статия)
7.10.09 В Бургаския прк Изгрев с множество забавни игри и изненади беше открита първата площадка за деца с увреждания. (пълна статия)

8.10.09 В Двореца на културата и спорта във Варна на 22.10 ще се проведе благотворителен концерт за събиране на средства за закупуване на подвижен ехограф. (пълна статия)
8.10.09 За 7-ми пореден път в Габрово се провежда Международен фестивал „Празник на духовната музика”. (пълна статия)
8.10.09 Белица се състезава за отличието “Отлична европейска дестинация” на ежегодното състезание EDEN в Брюксел. (пълна статия)

9.10.09 Вокална формация „Торлашки напеви” към ГПЧЕ “Петър Богдан”, Монтана се завърна от участието си в Денят на българската култура в Германия. (пълна статия)
9.10.09 В събота предстои провеждането на 4-ти национален конкурс за млади изпълнители на народни песни от Средна Северна България в с. Радювене. (пълна статия)

10.10.09 Парад на домашния любимец се проведе в Добрич в Центъра за защита на природата и животните. (пълна статия)
10.10.09 Четиридесет и първият традиционен общински крос „Баба Тонка” се проведе в Русе, като победителите имат възможност да кандидатстват за включване в Програмата за подпомагане на даровити деца на общината. (пълна статия)

11.10.09 Кампанията „Ателието на Леонардо” организира работилници по рисуване, мода, фотография, спорт и музика, целящи развитие на талантите на децата с дислексия. (пълна статия)

сподели ме