30.11.09 В Русе стартира Международния конкурс за млади изпълнители на популярна песен “Северно сияние”. (пълна статия)
30.11.09 Деца с увреждания посетиха РИМ – Русе по инициатива на музея и на център “Милосърдие”. (пълна статия)
30.11.09 Ученици от Варна изнесоха доклади за алтернативните източници на енергия по проект “Ученически център – енергия”. (пълна статия)
30.11.09 В СОУ “Георги Измирлиев”, Благоевград ще бъде открита музикална зала, в която учениците ще учат музикални инструменти и народно пеене. (пълна статия)
30.11.09 Школата по изобразително изкуство при читалище „Развитие”, Севлиево получи медал „Розата на Лидице” от фестивал в Чехия, както и индивидуални награди от фестивала на детското творчество „Златната пчеличка”, Беларус. (пълна статия)

1.12.09 В с. Буковлък стартира проекта “След последния час”, чиято цел е развитие на творческия потенциал на деца от ромски произход, чрез клубове по изобразително, музикално и танцово изкуство, както и по футбол и хандбал. (пълна статия)
1.12.09 В Шумен ще се проведе конкурс „Неоткрити, красиви надежди”, в който ще се включат 80 представители на Домове за хора с ментални увреждания. (пълна статия)
1.12.09 В Ловеч ще се проведе работна среща за доброволчеството, на която ще бъдат отличени най-актините добровлоци и институциите, популяризирали ценностите на доброволчеството. (пълна статия)
1.12.09 Ученици от с.Орляк участваха в обучение на тема „Етническа и религиозна толерантност”. (пълна статия)

2.12.09 В Благоевград се открива изложба под надслов “Да се запознаем! Можем да бъдем приятели” със сувенири, картини и коледни картички, изработени от хора в неравностойно положение. (пълна статия)
2.12.09 В Пловдив се проведе концерт „Отново всички заедно”, организиран от клуб „Женски свят” и посветен на Международния ден на хората в неравностойно положение. (пълна статия)
2.12.09 В Хасково по проект на програма “Регионално развитие” ще бъдат обновени 30 детски площадки. (пълна статия)

3.12.09 В Ямбол беше открита изложба на детски рисунки от конкурса за проект на коледна картичка. (пълна статия)
3.12.09 Гражданска защита Монтана разработи учебник за спасители, който е единствен от този род в ЕС. (пълна статия)
3.12.09 Община Поморие е 4-тата българска община, която се присъедини към Организацията на ООН „Общини на нациите за мир”, след София, Бургас и Несебър. (пълна статия)
3.12.09 Бяха наградени участниците в националния конкурс „Четирите годишни времена” за деца и младежи с увреждания, като спечелилите рисунки ще бъдат включени в календар за 2010г. (пълна статия)
3.12.09 През изминалата седмица в област Шумен са реализирани 26 проекта по програма „Чиста околна среда”. (пълна статия)

4.12.09 В Бургас беше открита изложба „Дарени и спасени съкровища ”, включваща експонати, спасени от незаконен износ. (пълна статия)
4.12.09 4 златни и 4 сребърни медала спечлиха българските атлети от Световното първенство по лека атлетика за инвалиди в Индия. (пълна статия)
4.12.09 В Бургас се шроведе ученическо състезание “НАТУРА 2000″, организирано от Фондация “Биоразнообразие” и целящо стимулиране на интереса на децата към защитените видове и територии. (пълна статия)
4.12.09 Бяха наградени победителите в конкурса за електронна картичка „Е-Коледа”. (пълна статия)
4.12.09 В Димитровград се открива изложба на 119 детски рисунки от конкурса „Моят зимен град”, като 2 от творбите са превърнати в коледни картички. (пълна статия)

5.12.09 В църквата „Свети Николай” в Русе се проведе детска еко-работилница „Джуджетата на Дядо Коледа”, като децата изработиха предмети от битови отпадъци, които ще се продават благотворително за кампанията „Ангелска елха”. (пълна статия)
5.12.09 В градския парк “Свети Георги” в Добрич се проведе акция по залесяване. (пълна статия)
5.12.09 Волейболно и баскетболно игрище беше обновено по инициативата на НАРД „Дарете час”. (пълна статия)
5.12.09 Регионалната туристическа асоциация “Стара планина” определи историческия музей в Горна Оряховица за най-добър музей за 2009г. (пълна статия)

социални мрежи