3.08.09 Комплексът за социални услуги за деца и семейства в Русе организира за децата безплатни летни занимания “Забавна работилница”, “Спортни дейности, “Аз, ти и другите” обединени под наслов „Наше лято”. (пълна статия)
3.08.09 На Европейско първенство по летен биатлон в Банско, първите две места при жените бяха спечелени от българките Нина Кадева и Павлина Филипова. (пълна статия)
3.08.09 Шест малки керкенези, излюпени от двойка птици, която децата от старозагорските социални домове осиновиха, бяха пуснати на свобода от Спасителен център за диви животни на фондация “Зелени Балкани”. (пълна статия)

4.08.09 24-ри души от цялата страна участват в VIII-то Национално първенство по шахмат на сляпо-глухи, част от VII-ия Национален празник на специфичните възможности. (пълна статия)
4.08.09 Ученици от Шумен ще прекарат една седмица в Дебрецен, Унгария по договор за обмен на културен отдих на ученически групи. (пълна статия)
4.08.09 Община Каварна ще получи “Почетно знаме на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа”, като признание за постиженията на общината по повишаване на интеграцията и разбирателството между гражданите на Европа. (пълна статия)

5.08.09 Бургас е домакин на третото издание на инициативата “Живей активно!”, която цели популяризиране на спорта, активния начин на живот, движението и балансираното хранене. (пълна статия)
5.08.09 Беше открита изложба с фотоси от тазгодишния Русенски карнавал, която ще бъде и визитна картичка на града на всички изложения, в които участва. (пълна статия)
5.08.09 Шуменската крепост ще бъде реставрирана по проект на стойност 400 622 евро, като се предвижда възстановяване на северната и източна стена и поставяне на художествено осветление. (още) По програма Регионално развитие ще бъде укрепено срутването по пътя към крепостта и към паметника „Създатели на Българската държава”. (пълна статия)
5.08.09 Във Велико Търново този петък започва вестивалът за оперно изкуство „Сцена на вековете”, като оперите и балетите ще се играят на открито в естествения декор на крепостта. (пълна статия)

6.08.09 Деца от с. Змейово ще се включат екоучилище по проект “Лятно училище за природозащитници -с. Змейово”. (пълна статия)
6.08.09 Варненската болница “Майчин дом” получи сертификат “Приятел на бебето” от Националния комитет по кърмене по проект на СЗО и УНИЦЕФ. (пълна статия)
6.08.09 В Пловдив е открит обновения парк „Каменица”, като алеите са асфалтирани, монтирано е осветление, изградена е чешма и предстои строеж на открита естрада и шумоизолираща стена. (пълна статия)

7.08.09 Велико Търново е домакин на Международен симпозиум по медална скулптура, на който се очакват участници от Португалия и Великобритания, а произведения ще бъдат показани в изложба през есента. (пълна статия)
7.08.09 Под надслов “Намалете агресията на пътя!” в Разград започва 7-ми национален мотосъбор в местността “Пчелина”, на който се очакват 3000 участници от страната и от Румъния, Гърция, Турция и Сърбия. (пълна статия)
7.08.09 Предстои във Варна да бъде открита новоизградена пързалка за ролери, единствена в Европа на открито със специализирана настилка и олимпийски размери 60 х 30, и позволяваща игри на волейбол, баскетбол, хандбал, мини футбол, бадминтон и др. (пълна статия)
7.08.09 По проект на община Русе ще бъде реставрирана портата Кюнту Капу на старата крепостна стена, построена в края на 18-ти век, която в момента е паметник на културата с местно значение. (пълна статия)

8.08.09 Куклен театър – Сливен се завърна от участието си намежфународно представяне на куклените театри “Ние играем за вас” в Братислава, а в края на месеца му предстои и участие на фестивал в Нюрмор, Белгия. (пълна статия)
8.08.09 Край старозагорските минерални бани се провежда национален тракийски олклорен фестивал “Богородична стъпка”, на който се очакват над 2000 участници от 120 фолклорни състава. (пълна статия)

9.08.09 Талантливи деца от семейства с ограничени доходи в Габрово ще получат “Музикални стипендии” по проект съвместно с град Тун, Швейцария. (пълна статия)
9.08.09 В Пловдив се открива международна олимпиада по информатика, на която ще участват представители от 80 държави. Страната ни, която организира първата международна олимпиада по информатика през 1989г., в момента заема 5-то място в света по спечелени отличия. (пълна статия)

share button