29.06.09 Във Варна се проведе турнир “Рицари на словото” и бяха наградени победителите в съпътстващите мероприятия към Салон на книгата – Варна. (пълна статия)
29.06.09 В Русе отбелязаха международния ден на река Дунав с парад на плавателни съдове и други спортни събития, обединени от мотото „Аз обичам Дунав”. (пълна статия)
29.06.09 В дома на водата в Сливен бяха наградени учениците, победители в конкурса за за рисунка и литературна творба “Моят поглед към звездите”. (пълна статия)

30.06.09 ЦДГ “Бодра смяна” в Добрич организира национален фотоконкурс “Синьо лято в Добруджа”, в който хора, избрали добруджанското Черноморие за своята почивка могат да изпратят снимки от лятната си ваканция. (пълна статия)
30.06.09 Българско дружество за защита на птиците заедно с партньора на Бърдлайф във Франция реализираха проекта „Европа на криле”, чиято цел е чрез запознаване с миграцията на птиците хората да осъзнаят, че споделят общо природно наследство, чието опазване не зависи от националните граници. (пълна статия)
30.06.09 Четирима ученици от 7-ми и 8-ми клас от математическата гимназия във Варна ще участват на международна олимпиада по математика в ЮАР. (пълна статия)

1.07.09 В Разград беше открито Еколято 2009, в което ще се включат 200 деца, които ще почистят градския парк и дворовете на училищата и ще участват в детска академия по безопасност. (пълна статия)
1.07.09 Община Тервел организира детска програма “Наше лято”, която включва забавни игри и състезания, велопоход, пикник, конкурси, летен карнавал, а накрая и екскурзия за децата. (пълна статия)
1.07.09 Деца с увреждания изнесоха благотворителен концерт във Враца, на който демонстрираха своите таланти и събраха средства за лечение и закупуване на компютри с брайлово писмо. (пълна статия)

2.07.09 В Архитектурно-историческия резерват Боженци беше открит информационен център, в който туристите ще могат да получават информация за музейните обекти и къщите за гости. (пълна статия)
2.07.09 В бургаският парк „Езеро” беше открит фестивал на пясъчните фигури, като тази година темата на скулпторите е „Приказни герои от легенди”. (пълна статия)
2.07.09 Няколко семейства от Бургас са превърнали междублоковото пространство около жилищата си в истинска ботаническа градина, като всеки месец отделят пари, за да превърнат блока си в по-приятно място за живеене. (пълна статия)

3.07.09 В централната част на Шумен беше открит базар за цветя, като се очаква обновяването на централната градска част да продължи по проект на стойност 8 500 000 лв, който се очаква да бъде одобрен. (пълна статия)
3.07.09 В Разград беше открит национален детски фестивал за популярни песни, танци и рисунки “Звезден път”. (пълна статия)
3.07.09 Проектът „Зная, пея и играя” в училище „Отец Паисий” в с. Писарево, включващ състезанията „Пей и танцувай с нас” и „Аз съм българче свободно”, приключи със спортния турнир „Спортувам с мама и татко” Целта е повече децата от малцинствените групи да посещават редовно учебни занятия. (пълна статия)

бутони към социални мрежи