23.02.09 Членовете на Младежкия форум за партньорство с местната власт желаят да участват в обсъжданията и решенията за кандидатурата на Варна за културна столица на Европа. (пълна статия)
23.02.09 Два концерта в една вечер с участието на големи световни музиканти ще зарадват русенските pочитатели на блуса днес. (пълна статия)
23.02.09 Природен парк „Шуменско плато” провежда национален конкурс на тема „Природата – моето вдъхновение”, посветен на седмицата на гората. (пълна статия)
23.02.09 Община Нови пазар спечели проект по Програма „Красива България” за разширение на Дома за стари хора. (пълна статия)

24.02.09 Министерството на образованието и науката предостави безвъзмездно на Царево нов училищен автобус. (пълна статия)
24.02.09 Над 40 ученици от химическия техникум в Бургас участваха в кръводарителската акция на Областния съвет на БЧК, която се провежда за трета поредна година. (пълна статия)
24.02.09 Шестима журналисти от националните и регионални медии взеха златни медали в 46-тото първенството по ски за журналисти в Чепеларе. (пълна статия)

25.02.09 Започна благотворителна акция „Подари играчка, книга и усмивка” в училищата в район „Тракия” в Пловдив. (пълна статия)
25.02.09 Деца от всички етноси в Русе днес отпразнуваха Световния ден на майчиния език, който се организира за четвърта поредна година от Координационния съвет по етническите въпроси и премина под надслов “Свят без граници”. (пълна статия)
25.02.09 Творческо ателие на ученици от Националната художествена гимназия “Димитър Добрович” се проведе в кукления театър в Сливен, като част от проекта “Тайните на старата ракла”, който ще продължи до ноември. (пълна статия)
25.02.09 Дневния център за хора с увреждания в Габрово реализира проект “Традиции и култура – празниците в България и Европа”. (пълна статия)
25.02.09 Община Севлиево спечели проект на стойност 200 000 лв. по Програма за развитие на селските райони. (пълна статия)

26.02.09 Варна ще бъде домакин на четвъртия кръг от Световната купа по плувен маратон на 10-километрова дистанция. (пълна статия)
26.02.09 В Бургас започна двудневен семинар за хора с увреждания на тема „Разработване ни управление на проекти, финансирани от ЕС”. (пълна статия)
26.02.09 Стартира проектът „Перах”, който е по идея на израелското посолство и се осъществява в България за втора поредна година. Целта на възпитателният проект е подпомагане на деца с неразкрит потенциал. (пълна статия) Вече не съм съвсем сигурна дали това е добра новина. Виж коментарите по-долу.
26.02.09 Двама българи – Николай Желязков и Деян Стефанов – са сред 186-те забележителни фотографи, които се състезават за едни от най-престижните фотографски награди в света – Sony World Photography Awards 2009. (пълна статия)

27.02.09 Детски рисунки, наградени в конкурса „Аз съм българче”, бяха представени в музейна експозиция “Българско възраждане” в Стария град в Пловдив. (пълна статия)
27.02.09 По повод Националния празник на Република България МВР-Сливен и Детски комплекс-Сливен организираха организираха турнир по шах и спортна стрелба за ученици от града. (пълна статия)
27.02.09 Първа самостоятелна изложба под надслов „Боевете за Плевен“, посветена на 3-ти март открива днес възпитаникът на Помощното училище в града Стефчо Стефанов. (пълна статия)

28.02.09 12 кулинарни майстори се състезават днес в конкурса за традиционни тракийски гозби организиран от ВМРО – Пловдив. (пълна статия)
28.02.09 В читалище “Отец Паисий” във Варна започна фестивал на любителското ученическото художествено творчество, в който участват близо 50 състава от училища в областта. (пълна статия)
28.02.09 Ежегодният фестивал на читалищното любителско творчество, посветен на 1 март – деня на самодееца, зазпочва в Русе. (пълна статия)

1.03.09 Базар на изкуството, на който свои произведения ще покажат занаятчии и художници от региона, отваря врати в Плевен от днес до 3 март. (пълна статия)
1.03.09 В Стара Загора започна десетият юбилеен фестивал на маскарадните игри. На него участват близо 700 кукери, васильовци, бабугери, старци и джамалари от цялата страна, както и гости от Турция, Македония и Словения. (пълна статия)

И малко хубави новини по повод на 1-ви март: 20-метрова мартеничка краси центъра на Варна пред хотел Черно море. (пълна статия) Доброволци от младежката структура на БЧК-Бургас ще изработят мартеници заедно с възрастните хора от дома за стари хора, които ще бъдат поднесени на децата в Дом „Ронкали”. (пълна статия) Мартенички и лакомства получи днес всяко дете от Дом за деца с умствена изостаналост “Калинка” в с. Васил Друмев. (пълна статия) Изложба от мартеници на деца от първи до четвърти клас от габровските училища бяха представени в Габрово. (пълна статия) Над 160 ученици от Хасково са взели участие на конкурса за най-автентична мартеница, организиран от Етнографската школа в града. (пълна статия) Всички пътници, заминаващи на 1-ви март от Летище Варна, получават като подарък мартеница. (пълна статия)

бутон за социални мрежи