16.03.09 Служители от фирма “Чистота” ще четат лекции на учениците от училище “Христо Ботев” в Пловдив с цел децата да се запознаят с разделното сметосъбиране и начините за опазване на околната среда. (пълна статия)
16.03.09 В Бургас организират Дни на Христо Фотев, открити с музикално-поетичния спектакъл “Приемам възхитителния риск…” и са посветени на 75- тата годишнина от рождението му. (пълна статия)
16.03.09 Изложбата “Ученическо художествено творчество” беше открита в Регионална библиотека “Любен Каравелов” в Русе. (пълна статия)
16.03.09 Община Велико Търново награди призьорите от Общинският кръг от ученическите игри на официална церемония, на която участваха близо 1000 деца и техните учители. (пълна статия)

17.03.09 В Пловдив с помощта на образователното ведомство ще бъде изграден научноизследователски център, който ще работи съвместно с бизнеса. (пълна статия)
17.03.09 Лекарства за 2120лв. ще бъдат предоставени безвъзмездно на социално слаби семейства в Ловеч по инициатива на Социално-здравен проект на общината и Българската генерична фармацевтична асоциация. (пълна статия)
17.03.09 Студенти от Тракийския университет участват в програмата на Община Стара Загора “Топлина за теб”, като се срещат и разговарят с възрастни самотни хора от старозагорските села. (пълна статия)

18.03.09 Мол Варна започва инициатива за подпомагане на потребителите при възникнали въпроси по отношение на техните права. (пълна статия)
18.03.09 Микрофони и материали за изработка на сувенири, закупени със средства, събрани от акцията „Баба Марта носи добрини на хората”, ще получи училището за деца с нарушено зрение „Д-р Иван Шишманов” във Варна. (пълна статия)
18.03.09 Проведе се академична пролетна благотворителна вечер на Колеж Добрич към Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. (пълна статия)
18.03.09 В Димитровград беше открита благотворителна изложба-базар с детски рисунки, организирана от дамско “Ротари” с цел събиране на средства за операция на 18-годишния Наско, който от 10 години е в състояние на будна кома. (пълна статия)

19.03.09 Стара Загора е домакин на връчването на наградите “Дарител на годината”, организирано от Асоциация на обществените фондации. (пълна статия)
19.03.09 Млади певци и музиканти от четири общини в Разградско участват в 10-то юбилейно издание на конкурса “Живот без дрога”. (пълна статия)
19.03.09 Модерна спортна база ще бъде изградена в двора училището на ул. „Подвис” във Варна, където от началото на 2010г. ще се помещава Първа езикова гимназия. (пълна статия)
19.03.09 Национален доверителен ЕкоФонд, Сдружение “Екологичен форум” и Национален парк “Рила” организират конкурс на тема “Ако можеха да говорят…”. (пълна статия)
19.03.09 И тъй като през този ден явно има много училищни инициативи, ето някои от тях: 13 младежи представиха свои творби в конкурса за авторска песен и музика “Пролетта – ново начало за живот, надежда и още нещо” в Търговище (още); в Ловеч се проведе празник “Пролетно насторение” за деца със специални образователни потребности (още); проведе се открит урок за деца от Основното училище в село Петко Славейково, посветен на Световният ден на водата, преминал под мотото “Вода за живот” (още); в етнографксата къща в Добрич се проведе сбирка на тема “Баба ми разказва”, в която се включиха деца от ОУ “Хр. Смирненски” (още); ученици от гимназия „Васил Левски“ в Добрич ще вземат участие в работна среща във Висмар, Германия по проект: “Парола: Изгубената родина” (още); ученици от класа по народно пеене във ІІ СОУ “Никола Маринов” – Търговище и от Котелското музикално училище се завърнаха от Швейцария, където изнесоха 6 концерта (още).

20.03.09 Пловдив обявява конкурс за химн на града, като предложения се приемат до 30.04, а наградата е 10 000лв. за предложението, което ще бъде избрано и по 2000лв. за 2-ро и 3-то място. (пълна статия)
20.03.09 Бургазлийката Цветанка Недева, която е на 1-во място по брой сключени застраховки в Централна и Източна Европа и на 8 място в света ще стане член на международната асоциация на професионалните консултанти в застрахователния бизнес MDRT. (пълна статия)
20.03.09 Художествена галерия Добрич е украсена с пролетен параван от цветя изработен от ученици от училище “Христо Смирненски”. (пълна статия)
20.03.09 Започва почистване на природен парк “Кайлъка” в Плевен, като за облагородяването му вероятно ще бъдат отделени 50 хиляди лева. (пълна статия)
20.03.09 Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов” във Велико Търново ще получи от общината 86 400 лева субсидия. (пълна статия)

21.03.09 Природозащитници от Бургас почистиха територията около Атанасовското езеро по време на акция, организирана от Бургаското дружество за защита на птиците. (пълна статия)
21.03.09 Силистренското село Калипетрово е домакин на 9-тото издание на Национален фестивал на кукерите. (пълна статия)
21.03.09 В Благоевград стартира инициатива за почистване и озеленяване на училищните дворове, част от програмата “Да направим красив училищния си двор”, . (пълна статия)

22.03.09 Проведе се акция за почистване терените около река Марица, организирана от младежката организация „Зелен Пловдив”. (пълна статия)
22.03.09 Връчиха наградите на лауреатите от 9-ти Фолклорен детски конкурс “Орфеево изворче” в Стара Загора, на който се представиха над 2000 участника, както и гости от Одеса, Украйна. (пълна статия)

По проект на “Красива България” на стойност 165 190лв. в Ямбол ще бъде изградена модерна спортна площадка (още), а по проект на програма „Регионално развитие” на стойност 262 616лв. ще бъде изградена екотуристическа инфраструктура за защитените Шабленско и Дуранкулашко езеро. (още)

[wp:svejo-net]

социални мрежи