15.06.09 В Галерия Тракарт в Пловдив започва изложение на проекти, участвали в Международния младежки архитектурен пленер “Екотримонциум”. (пълна статия)
15.06.09 Във Варна деца от цялата страна участваха в конкурса “Морско конче”, организиран от Общинския детски комплекс. (пълна статия)
15.06.09 Деца от ОУ „Васил Априлов”, Бургас рисуваха върху контейнери за смет в Морската градина в града по инициатива по проекта „Нашият град Бургас – по-красив и по-усмихнат”. (пълна статия)
15.06.09 Стартира международен ученически конкурс на тема „Дунавският басейн – жизнено пространство” по повод Деня на Дунав- 29 юни. (пълна статия)

16.06.09 Художници от варненското студио “Дедал” организират безплатна лятна школа по рисуване за талантливи деца в неравностойно положение. (пълна статия)
16.06.09 Деца от България и Турция ще се запознаят с традициите в Странджа по проекта “Фолклорът на Странджа – заедно да го изживеем и научим”. (пълна статия)
16.06.09 В Бургас с биографичен филм за Апостол Карамитев беше открит 14-тият международен кинофестивал на европейските копродукции. (пълна статия)
16.06.09 В Горна Оряховица беше открит 5-тият международен детски фолклорен фестивал „Раховче”, в който ще участват формации от България, Грузия, Македония и Турция. (пълна статия)

17.06.09 Подписи на български деца, записали се за „Лятна програма за четене” ще летят в космоса по повод 40 годишнината от полета на американския космически кораб “Аполо 1″ и стъпването на човек на Луната. (пълна статия)
17.06.09 Фестивалът за съвременно изкуство “Процес и пространство” събира в Балчик автори от България, Япония, САЩ, Иран, Турция, Франция, Германия и Швейцария, които ще творят под мотото „Ново / Направено”. (пълна статия)
17.06.09 Младежка група от танцов ансамбъл „Южняче” се завърна от международен обмен в Елче, Испания, където се включи в проекта „Общуване чрез танци”. (пълна статия)
17.06.09 Пловдивският камерен хор „Иван Спасов” получи 1-ва награда в категория “Академични хорове” и специална награда за интерпретация на фолклорни теми в творчеството на българските композитори на 8-мия Международен хоров фестивал “Москва – город мира”. (пълна статия)

18.06.09 Два екипа от варненски ученици спечелиха 2-ро място в конкурс на НАСА за създаване на космически колонии – градове, където хората живеят и работят в условията на изкуствена гравитация. (пълна статия)
18.06.09 Наджин Расимова от Русе спечели конкурса за плакат на изложбата “Animaliter: Изкуството на илюстрацията” в рамките на проект на градовете-членове на Страсбургския клуб. (пълна статия)
18.06.09 В Пловдив започна международния филмов фестивал „Европа е тук”, чиито акцент тази година е дебютното кино. (пълна статия)

19.06.09 Във Варна започна традиционният празник “Аспарухово пее и танцува”, който включва фолклорни представления и изложби живопис. (пълна статия)
19.06.09 Бургаския интернат Ал. Г. Коджакафалията е с 4 обновени стаи, като ремонтът и обзавеждането са извършени благотворително от бургаската строителна компания “Мелаинвест”. (пълна статия)
19.06.09 В Художествената галерия в Казанлък беше открита изложба с най-дългото руло-картичка, изписано от ученици от националната гимназия по пластични изкуства и дизайн и техни връстници от Турция по проекта „ Да опознаем миналото, за по-добро бъдеще”. (пълна статия)

20.06.09 30 деца със затруднения и увреждания от център „Радост” във Варна, ще посещават басейн и плаж всяка седмица през цялото лято, като за тях ще се грижат рехабилитатор и педагог. (пълна статия)
20.06.09 Художникът Коста Атанасов тръгва на обиколка на земното кълбо със собствения си мотоциклет, като пътуването ще продължи до януари 2010 и може да бъде проследена на www.fireinside.bg. (пълна статия)

21.06.09 В Русе се проведе международния фестивал “Златна гъдулка”, в който участваха 80 читалищни колектива, 30 индивидуални изпълнители, 10 групи за народни обичаи и 12 фолклорни състава. (пълна статия)
21.06.09 В село Делчево се проведе “Фестивал на древните тайнства”, включващ етно-спектакъл „Магии за добруване”, нестинарски и самодивски танци, билкобер, факелно шествие и др. (пълна статия)
21.06.09 В Троян се проведе спортен празник под надслов “Здравей, ваканция без дрога”. (пълна статия)

share button