dobrite dela
Тази седмица за разнообразие ще започнем с една водеща новина, изпратена от сайта goodnews.bg, за който вече писах. За деня на детето, 1-ви Юни, те организират конкурс за детска рисунка на тема “Добрите дела”. Чрез онлайн гласуване от посетителите на сайта ще се определят първите три рисунки, а за техните автори има предвидени награди. Срока за кандидатстване е 27-ми май, а след гласуването 28-31.05, на 1-ви юни ще бъдат обявени победителите. Благодаря за предоставената информация и снимка, а сега отново към хубавите новини от изминалата седмица :)

11.05.09 В Пловдив ще бъдат изградени 30 платформи, на които младежите ще могат да рисуват графити. Всеки месец отличените в конкурс рисунките ще бъдат награждавани, а след това заличавани, за да се освободи място за нови рисунки. (пълна статия)
11.05.09 Варненската шахматистка Ани Крумова спечели златен медал на Балканското първенство по шах във Флорина, Гърция, на което българският отбор се класира втори. (пълна статия)
11.05.09 „Приста Ойл” са дарили 100 000лв. за градежа на църквата „Всех Святих” в Русе в навечерието на празника на града 6 май. (пълна статия)

12.05.09 Общинският институт “‘Старинен Пловдив” получи 150хил. лева по проект “Мюзикабили – Музиката и музикалните инструменти през античността” на Европесйката комисия по културата. Целта на проекта е възстановяване на лирата на Орфей. (пълна статия)
12.05.09 В Русе се проведе републиканско състезание “Защита при бедствия и аварии”, в което 112 ученици от страната демонстрираха уменията си за реагиране при земетресение, обгазяване, наводнение. (пълна статия)
12.05.09 В Археологическия музей във Велики Преслав е подредена изложба „Нови находки от района на Велики Преслав” по повод 100 години от първите системни разкопки в старата столица. (пълна статия)

13.05.09 Анета Йовчева от Ямбол, студентка в СУ, спечели първо място на конкурса “Лаборатория за слава”, 2-ри е Нури Исмаил, учащ в ТУ-Варна, а 3-ти – Ростислав Кандиларов от Русе, който също учи в СУ. (пълна статия)
13.05.09 Младежки културен център – Бургас с помощта на фолклорен ансамбъл „Странджа”, организира образователна програма, която ще запознава учениците от бургаските училища с българските народни обичаи и традиции. (пълна статия)
13.05.09 Неонатологичното отделение на болницата в Русе получи дарение от 20 000 евро от представители на Лайънс Клуб. (пълна статия)
13.05.09 В регионалната библиотека в Шумен бе открита благотворителна изложба „Помогни ми да мога сам” с творби, направени от децата от Дом „Калинка” – с. Васил Друмев. (пълна статия)

14.05.09 Мемориалният комплекс на входа на Пловдив от към Пазарджик, изграден на мястото, където руските войски са преминали река Марица, ще бъде обновен до края на септември. (пълна статия)
14.05.09 Деница Недялкова и Тамара Цонева от ПМГ „Васил Друмев” във Велико Търново спечелиха първи места за поезия и проза в Националния младежки конкурс “Ябълката”. (пълна статия)
14.05.09 РИОСВ – Щумен и СОУ „П. Волов” отбелязват Международния ден на климата, като учениците ще подготвят табла със снимкови и информационни материали, които призовават към по-голяма обществена ангажираност по темата. (пълна статия)
14.05.09 Шумен ще бъде домакин на Първия национален фестивал на мажоретния танц “Мадарски конник” – Шумен 2009. Той ще се проведе на 15 и 16 май. участие във фестивала са подали мажоретни състави от 14 града от страната. Общият брой на участниците е 480. (пълна статия)
14.05.09 17 момичета и момчета от севлиевската школа по изкуствата при читалище „Развитие” получиха награди от ХХ-я национален конкурс на школите по изкуства от Североизточна България. (пълна статия)

15.05.09 Абитуриенти от Пазарджик участваха в опит за подобряване на рекорда за най-масов кадрил в книгата на Гинес, в който се включиха още 55 града от Словения, Хърватска, Румъния, Македония и Черна гора. (пълна статия)
15.05.09 Музея на тракийското изкуство край хасковското село Александрово, за изграждането на който Япония отпусна безвъзмездно близо 3 милиона долара, беше официално открит. (пълна статия)
15.05.09 Празниците на Тервел продължават с концерт на формация „Петте сезона” и фотоизложба „Кан Тервел. Свети крал Тривелий. Дипломатът. Светецът воин. Спасителят на Европа”. (пълна статия)
15.05.09 В Севлиево започват инициативите във връзка с Деня на българския спорт – 17 май. В събота ще се проведе и „Ден на отворените врати”, включващ спортни състезания, игри и демонстрации, организирани от спортните клубове и училищата. (пълна статия)

16.05.09 По проектът на сдружението за исторически възстановка “Чигот” и Великия приорат “България” на ордена на рицарите тамплиери в парк-музей “Владислав Варненчик” във Варна ще бъде открито средище за рицарски занаяти. (пълна статия)

17.05.09 Студентката от Пловдив Зоница Тодорова е извадила невиждан късмет, като името й е било изтеглено два пъти в томболата на Международен панаир Пловдив – втория път за голямата награда пътуване до Париж. (пълна статия)
17.05.09 Ввъв Варна бяха организирани спортни прояви, посветени на Международния ден на предизвикателството по инициатива е на Българска Асоциация “Спорт за всички” и община Варна. (пълна статия)

бутони за споделяне