10.08.09 В Казанлък се провежда “Акция климат”, част от кампанията “Ти контролираш промените на климата”, която цели да инаформира хората за глобалното затопляне и промените в климата, както и за необходимостта от общи действия. (пълна статия)
10.08.09 Децата от дома “Люба Тенева” в Берковица участват в творчески проект – “Космически хотел”, чиято цел е да съставят сценарий и да заснемат филм с тяхно участие, който да е продължение на вече направената от деца от Швейцария първа част на филма. (пълна статия)
10.08.09 Доброволци от клуб “Приятели на морето” организираха почистване около 3-та буна във Варна. (пълна статия)

11.08.09 В Русе се проведе честване на 100-годишнината от освещаването на Паметника на Свободата, като тържеството завърши със светлинно и музикално представление. (пълна статия)
11.08.09 Природен парк „Българка” спечели проект „Възстановяване на местообитание и биологичното разнообразие” на стойност 836 759лв., като предвидените дейности са спиране на ерозията, създаване на генна банка на местни овощни видове и на адаптационни клетки за грабливи птици. (пълна статия)
11.08.09 100 деца от училища в Троян участваха в инициативите на “Спортно лято 2009″, организирано от общината. (пълна статия)

12.08.09 Международен ден на младежта, който тази година се провежда под мотото “Съхраняването на природните ресурси: Нашето предизвикателство. Нашето бъдеще” и има за цел да отбележи постиженията на младите хора и анализира възможностите за тяхното развитие. (пълна статия)
12.08.09 Наблюдава се максимума на звездния дъжд идващ от съзвездието Персей. Ако си видял падаща звезда, сигурно си си пожелал нещо хубва, но не забравяй, че най-сигурният начин мечтите ти да станат реалност, е като ги сбъднеш сам. (пълна статия)

13.08.09 15 деца Дома за деца, лишени от родителска грижа “Другарче” участват в проект “Заедно за едно по-щастливо лято” на община Варна. (пълна статия)
13.08.09 Изпълнения на български творби от цигуларя Чавдар Парашкевов са били пуснати в космоса от американският астронавт Майк Массимино, член от екипажа на совалката “Атлантис”. (пълна статия)

14.08.09 Бяха връчени наградите на международната олимпиада по информатика, като от българите златен медал спечели Румен Христов, а страната ни е на 4-то място в общото класиране. (пълна статия)

15.08.09 В Добродан се провежда празник на малината. (пълна статия)

социални мрежи