2.03.09 Новоизграденият параклис “Св. Андрей Първозвани” във Варна беше открит с водосвет за здраве и благословение. (пълна статия)
2.03.09 Стефан Христов от КК „Бургас” стана седми в престижния турнир за купа „Les 3 Jours de Vaucluse” във Франция, което е най-доброто постижение на български участник . (пълна статия)
2.03.09 В Благоевград се проведе концерт под надслов “Да запеем и изиграем най-дългото хоро с децата на Благоевград”. (пълна статия)
2.03.09 54 ученици от 1-ви до 4-ти клас от свищовското СОУ „Цветан Радославов” преписаха „История славянобългарска” на Паисий Хилендарски. (пълна статия)

3.03.09 Национален празник на България – 131 години от подписването на мирния договор в Сан Стефано. Каква по хубава новина за днешния ден?!

4.03.09 Продавач на илюзии се появи в Плевен. Като изваден от приказка магьосникът с псевдоним е Гаги и 13-годишната Джаниела, и предлагат импровизиран “магазин за магии”. (пълна статия)
4.03.09 Плевенските народни представители Румен Петков и Васил Антонов ще връчиха официално на Съюза на българските писатели писмо на бившия американски президент Роналд Рейгън, изпратено до Шестата световна писателска среща, състояла се в София през 1986 г. (пълна статия)
4.03.09 Деца от ЦДГ “Братя Грим” и “Дружба” в Шумен са класирани за финалите на втория световен фестивал на изкуствата в училище “Джеф” в Сан Ремо, Италия, който ще се проведе от 18 до 21 март. (пълна статия)
4.03.09 Във Велико Търново се проведе състезание „Аз съм българче и зная”, организирано по повод националния празник 3-ти март. (пълна статия)
4.03.09 Повече от 60 деца от цялата страна от 5 до 12 клас участваха в Национален конкурс за издирвателска дейност на архивни документи. Учениците са издирвали визуални и писмени документи, с които да покажат как България е празнувала Независимостта през 1908 г. и какви са били реакциите в българските и световни медии. (пълна статия)
4.03.09 Kомпютърен модел, създаден от българския учен Иван Минчев, показва, че млечният път се е сблъскал с друга галактика преди 2 милиарда години. (пълна статия)

5.03.09 Само два дни след официалното откриване на новата сграда на Регионалния исторически музей в Стара Загора в него са върнати уникални находки, които са били откраднати в края на миналата година. В същото време музеят получи и дарение от ценни документи от сдружението “Приятели на Старозагорския исторически музей”. (пълна статия)
5.03.09 15 деца от Варна ще посетят чешката столица Прага, където да представят своите заложби. Посещението е организирано от варненската структура на клуб “Приятели на Европа”. (пълна статия)
5.03.09 Листовки на кампанията „Нова енергия – нов живот” и енергоспестяващи крушки бяха изпратени от Европейския информационен център в Търговище в кметствата на 26 населени места с цел запознаване на хората с инициативата за намаляване на разходите за ток в обществени сгради. (пълна статия)
5.03.09 Мартин, Мария, Александра и Тонина от Русе изготвиха проект на тема “Търсене на решения за слънчева революция” (“Looking for a solution through a solar revolution”), който успешно премина първия етап и се класира седми на състезанието, организирано от асоциацията “The People Speak” към ООН. (пълна статия)
5.03.09 Българската състезателка по художествена гимнастика Мирослава Бинева стана шампионка при девойките старша възраст в многобоя в международния турнир в Лвов, Украйна. Тя бе обявена и за “Мис Турнир”. (пълна статия)

6.03.09 Tретокласниците от ОУ “Тома Кърджиев” Русе ще имат урок по родолюбие, посветен на 131 години от Освобождението на България и реализиран съвместно с регионалния клуб “Традиция”. (пълна статия)
6.03.09 Банско ще бъде домакин на българско първенство по ски за ветерани, което ще включва две дисциплини – гигантски слалом и ски бягане. (пълна статия)
6.03.09 Дарение от 770 тома книги на руски език получи Регионалната библиотека “Сава Доброплодни” в Сливен от Дома на дружбата в града. (пълна статия)
6.03.09 Почти всички картини от благотворителната изложба проведена в Казанлък и посветена на годината за профилактика рака на гърдата, бяха разпродадени. Експозицията е третата поред благотворителна изява на ученици от Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн. Домакин на изложбата е живеещият в Европа казанлъшки художник Левент Море. (пълна статия)
6.03.09 Българинът Радослав Янков от Чепеларе спечели златен медал на световното първенство по сноуборд в Япония. (пълна статия)

7.03.09 Първите 15 бели щъркела прелетяха над Бургас. Те бяха наблюдавани от орнитолозите от Природозащитен център ”Пода” на Българско дружество за защита на птиците. (пълна статия)
7.03.09 В българското туристическо бюро в Ротердам беше открита изложба на холандски и български художници под надслов „Две гледни точки, една красота”. (пълна статия)
7.03.09 “Голямото четене”, което ще включи всички ученици от 1-ви до 4-ти клас, започна от днес в свищовското училище “Цветан Радославов” по идея на учителката Светла Тодорова. (пълна статия)
7.03.09 Трима студенти от Факултета по изобразителни изкуства на Великотърновския университет получиха стипендии на стойност общо 2400 лв. от бизнесмена Ичко Лозев. (пълна статия)

8.03.09 По проект финансиран от Социално-инвестиционния фонд към Министерството на труда и социалната политика беше открит център за извънкласна работа с деца в читалището на село Нова Камена, община Тервел. (пълна статия)
8.03.09 Представители на осем културни институции от Разград участваха в концерт под надслов “На жената – с любов”, който се проведе днес. (пълна статия)
8.03.09 В Сливен стартира целогодишна кампания „Ти контролираш климата”, която включва инициативи за почистване и за засаждане на дървета в Сливен, селата Кортен, Сборище и Жеравна. (пълна статия)

сподели ме