Покрай тези празници и разни други хубави случки, нещо се поотнесох и от доста време не съм писала тук. Но отсъствието online, значи че ми се случват много (и хубави) неща offline ;)

Миналата седмица бях на едно прекрасно арт-занимание, организирано от Моят цвят и искам да разкажа накратко за него. Беше много интересно – научих повече за значението на цвета жълто и как той влияе на настроението, характера, творчеството и тялото ни. Имаше медитация, писане на кратък разказ по ключови думи, театрални сценки, рисуване с жълти подправки и всичко това придружено с ароматен чай и вкусен ябълков сладкиш с канела.

Трябваше ми малко време да се престраша да си изиграя театралната сценка, но накрая все пак се справих и беше доста забавно. А за рисуването – от години не бях рисувала с пастели, а от подправките пък после цяла вечер ръцете ми ухаеха. Рисунката знам, че е на ниво детенце 1-ви клас, но толкова мога ;) Явно трябва да взимам уроци и по рисуване (освен по шах :D Поне е цветно и слънчево :) Относно медитацията… за първи път участвам в подобно нещо, но мисля, че горе-долу се получи :) Трудно е да се обясни и сигурно е индивидуално като усещане, но след това ми беше толкова леко и спокойно…

Разказите, които писахме, можеш да прочетеш тук – Цветята в старата гора и Разказ за лекотата и спокойствието.

PS: Следващата седмица ще разкажа повече какво съм правила по време на празниците – за разходките ми по разни интересни места, които обясняват дългото ми отсъствие тук ;)

бутони към социални мрежи