Както обещах миналия четвъртък в Усмивки, усмивки и пак усмивки :) Според “Моят цвят” цветът на оптимизма ееее…. златен! Златното се свързва с изключителен успех “до нива, най-често недостижими за другите”, както и с “мъдрост, която смело можете да раздавате”.

И за да не ми дойде златното в повече, може да се комбинира с жълто и оранжево – за “нискоконтрастна хармония” или със синьо и индиго – за “разчупване на предразсъдаците и прокарване на нови идеи”. Жълтото като “цвят на разума, вдъхновението и идеите”. Оранжевото – за “баланс между разум и физическо начало” и като символ на “динамичност и новаторство”. Синьото – за да придаде усещане за “спокойствие, сигурност, инициативност”. И индигото като “елемент на духовност и интуитивност”.

Интересното е, че явно съм си избрала име на блога, което съответства цветово на моето собствено име. Примерно според анализ, правен в същия сайт основният ми цвят е оранжев, който ме характизира с “толерантност, уравновесеност, хармония и обединение, тактичност, естетическо чувство”, но също така и с “прекалено упорство и себеугаждане” (по-вярно от това не може да бъде). Жълтото, което също е цвят на оптимизма, в същото време е и цветът на моя личен душевен стремеж, както и цвят на пътя ми в живота (според рожденната дата). Като душевен стремеж жълтото ме прави “копнееща за нови знания” и “разностранно надарена”, но и “склонна да разпилявам енергията си” (какво да правя – такава съм си ;). А като цвят на пътя на живота жълтото “се противопоставя на отрицателните емоции, защото светлината и топлотата му излъчват оптимизъм и радост” :)

Като гледам в по-голямата си част съм улучила цветовете на блога в съответствие с цветовете на името, което носи – има си и жълто и синичко. Е малко съм попрекалила с розовкото, но ако се чудиш от къде идва то – цветът на “латентното ми его” е розов. Това ще рече, че в “състояние на покой и насаме с мечите си” съм мотивирана най-вече от това да “служа на човечеството” :) Само трябва винаги да помня това и да не се “напраягам прекалено да постигна целта си” и ще изпитвам “страхотно чувство на щастие” :)

Ако ти е станало интересно и искаш да научиш повече за цветовете и как да внесеш чрез тях хармония в живота си, ето къде можеш да научиш повече – Моят цвят.

споделяне на връзка