My blog has planted an oak tree. Замисляли ли сте се, че ако имате личен блог, с това всъщност допринасяте мъничко за замърсяването на околната среда? Макар да са само виртуални, за да съществуват блоговете се нуждаят от сървъри, а те от своя страна – от електричество, за да работят и да се охлаждат. А производстовто на електричество много често замърсява околната среда.

Томас Холц не само се е замислил по този въпрос, но и е решил да направи нещо. Съвместно с международната организация I plant a tree (Аз засаждам дърво) той решава да засади по едно дърво за всеки блогър, които пожелае да се включи в инициативата и да разкаже за нея на читателите си. От април 2010 до момента по този начин за засадени 710 дървета, което е допринесло за неутрализирането на над 12 тона въглероден диоксид.

Скоро ще има и едно дръвче, засадено от името на Оптимистично :) За да се присъедините към идеята е нужно само да си изберете дръвче (аз си избрах дъб), да пишете за това в блога си и да потвърдите участието си на сайта.

социални мрежи