Вчера в пощенската кутия ме изненада картичка от Чехия, изпратена от момиче на име Диана, което дори не познавам :)

картичка-front

картичка-back

Идеята е на създателите на сайта postcrossing.com След регистрация, на абсолютно случаен принцип получаваш адрес на друг човек, регистрирал се на сайта, до който трябва да изпратиш картичка. Можеш да купиш истинска картичка и да я изпратиш сам. Или да избереш снимка от компютъра си, която срещу два долара ще бъде оформена като картичка, разпечатана и изпратена от твое име и с твоето послание до посочения адрес. След като изпратената от теб картичка пристигне и получателя регистрира това на сайта със специален код, друг човек (пак на случаен принцип, а не същия, до който си писал ти) получава твоя адрес и ти праща картичка. Някои хора са доста активни и вече са изпратили над 100 картички. Аз засега съм само с една, но някой ден пак :-)

Приятно е в пощенската си кутия вместо поредните сметки за ток, вода или телефон, да откриеш един плик от далечна страна. Приятно е и в този век на информационни технологии да държиш в ръцете си една невиртуална картичка, дори и да е изпратена от абсолютно непознат.

PS: Някой ден може да пиша по-подробно – обичам да получавам картички (понякога им се радвам, повече отколкото на подаръка) и да давам картички (с повод и без повод) и освен това още рисувам сама картички за Коледа (не че са произведения на изкуството).

споделяне в социални мрежи