В края на миналата година разговарях с една приятелка от Канада, не се бяхме чували през цялата 2012 с изключение на няколко кратки мейла и докато си разказвахме една на друга как се е развил живота ни през това време се замислих колко много неща са ми се случили. Неща, които дори не съм си и представяла, че ще се случат и то за толкова кратко време:

- Двете излезли книги – „Животът е приказка” (с избрани творби от този блог) и „Беловит”.
- Преводът на „Синята икономика” – най-накрая готов след толкова много усилия и труд, които обаче напълно си заслужават. После и представянето на книгата в различни градове. А в края на годината и още един превод на друга прекрасна книга на Паули – „Дзен и изкуството на синьото”, която сега само чака проверка от редактор.
- Завършването на първата книга от поредицата с биографии и речи на носителите на Наградата за цялостен житейски принос, която също бе нелек превод и стана постепенно, но е изключително вдъхновяваща.
- Създаването на сдружение „Устойчиво общество” по инициатива на списание „Органично” и първото организирано от него събитие – базар „Моята Еко Коледа”.

Като прибавим към това и екскурзиите в Прага, Корфу и Италия, а и един доста продължителен шофьорски курс си се получава една направо преизпълнена със събития година. А всички тези неща, колкото и да са положителни и вдъхновяващи и да те изпълват с хубави емоции, неизбежно са свързани и с натрупването на някаква умора, особено ако междувременно са съчетани и с работа на пълен работен ден.

Затова и ми се иска новата година да донесе на всички повече спокойствие и мир; повече време за истински важните неща и за любимите хора; по-малко ежедневни бъркотии и повече възможности и умение да се наслаждаваме на настоящия момент, на малките красиви неща, които животът ни поднася. Да сме щастливи тук и сега без да се тревожим прекомерно за хилядите ангажименти, които ни очакват утре.

share button