В началото не обърнах внимание, когато ми каза тези думи, но после се замислих. Наистина понякога се случват хубави неща. Друг път – не съвсем. Вярно е, че през последната година хубавите неща бяха доста повече от лошите. Нова работа, нова квартира, защита на дипломна работа с „отличен”, спечелено състезание с невероятна награда, пътувания, и разбира се този блог, който пък доведе до други неща, за които дори не съм и предполагала. Само че зад всички тези хубави неща е стояло и нещо, което аз съм направила. Защото нещата не ни се случват, а по-скоро ние случваме нещата.

Да, има обстоятелства, които са извън нашия контрол. Има известна доза късмет. Има ако искаш дори съдба или висша сила. Не се съмнявам, че и те са ми помогнали. Но едва след като съм наравила всичко, което е зависело от мен. Преди да започнем да обвиняваме обстоятелствата или да разчитаме на късмета, има толкова много неща, които можем да направим сами. Нещо като вица за човека, който цял живот се молил на Бог да спечели от тотото, но така и не пуснал фиш.

Е, и аз понякога още съм като този човек – пропускам възможности, не правя нищо, чакам някой друг да предприеме първата стъпка, чакам да се случи нещо, а то така и не става. Но за щастие напоследък тези случаи са все по-редки. Затова и ти, дори да не си съвсем сигурен какво искаш, пробвай различни неща – няма как да разбереш без да си опитал. И недей да чакаш да започнат да ти се случват хубави неща – има реална опасност да си останеш само с чакането.

Действай! Накарай хубавите неща да ти се случат!

бутон за споделяне