Всички сме част от един общ свят, независимо дали ни харесва или не. И би било хубаво ако се сещаме от време на време да му обръщаме повече внимание, вместо постоянно да мислим само за себе си и как ние да сме добре. Защото е доста трудно да бъдеш щастлив, ако всичко около теб се разпада.

Можеш да имаш най-красивата, модерна и удобна къща на света, но каква полза от това, ако пътя към нея представлява кални улици, заринати в боклуци? Можеш да имаш най-лъскавата и бърза кола, но каква полза от това, ако магистралите са осеяни с дупки или някой с не по-малко лъскав джип ти я отнесе на първото кръстовище? Можеш да летиш до най-отдалечените кътчета на света, но каква полза от това, ако всеки път трябва да се страхуваш дали изобщо ще се приземиш? Можеш да имаш достатъчно пари, за да живееш на екзотични южни острови, но каква полза това, ако островите ги няма, потопени заради глобалното затопляне? Можеш да си позволиш и най-изисканите ястия, но каква полза от това, ако всеки път, излизайки на улицата, виждаш хора, умиращи от глад? Можеш да си платиш за най-доброто здравеопазване, но каква полза от това, ако градът ти бъде пометен от епидемия? Можеш да имаш достатъчно пари, за да си осигуриш спокойни старини, но каква полза то това, ако в страната ти се разрази война?

Светът го е грижа за теб, точно толкова, колкото и теб – за него. Така че – помисли си дали пък не е лошо да се позагрижиш малко повече. Човек може да бъде истински щастлив само в един щастлив свят.

бутони към социални мрежи