Този уикенд най-накрая се заех с Коледната украса на стаята си. Същата от миналата година плюс три нови звездички от хартия, които вече висят на прозореца. Надявам са да имам време да си направя още, ще видим…

Украсата в комбинация с детски коледни песнички и топло мляко с какао бяха достатъчни и вече съм в коледно настроение.

За него допринесе и един благотворителен базар – “Сцена за чудеса”, организиран от „Движение на българските майки”. Беше мъничък, но пък имаше много прекрасни, ръчно изработени неща.

Аз се сдобих с две много красиви картички, един прекрасен снежен човек, ръчно изплетена топка за елха с вплетени в нея мъниста, едно магнитче с ангелче и още нещо, но то е тайна. Почти всичките са за подарък – още щом ги видях знаех за кого са. Само за ангелчето малко се чудя, понеже много ми хареса и се чудя дали да не си го оставя за мен, но накрая знам, че ще подаря и него.

За мен си остават двете книжки от панаира на книгата, който също беше в НДК. Едната дори ми я дадоха с автограф.

Обичам да правя подаръци – особено дребни и неочаквани неща ей така без повод. Както и от време на време да си правя малки подаръчета на себе си.


И след уикенда Коледното ми настроение продължава. Заваля сняг и цял понеделник не спря. Ситни бели снежинки, които постепенно покриха земята и клоните на дърветата и превърнаха всичко в бяла приказка.

А стаята ми ухае на мандарини, чашата ми е пълна с чай и рисувам коледни картички.

Усмихнато ми е и ми се иска да танцувам със снежинките.

бутон за сайт