Увлечени от живота понякога забравяме да живеем.

Вместо да пилеем малкото ни и поради това толкова ценно свободно време, трябва да го използваме за нещата, които ни карат да се чувстваме истински живи, пълноценни и изпълнени с енергия. Разходка сред природата, среща с приятели, време, споделено само с любимия човек, пътуване до непознато място, танци и музика, хоби, хубава книга или филм.

Най-ценните неща в живота не могат и не трябва да бъдат отлагани с глупави извинения като “когато имам достатъчно време” или “когато имам достатъчно пари”. За най-важните неща и хора човек винаги трябва да има време. Работата не е сред най-важните неща и не си заслужава заради нея да изгубиш приятелите си. Защото с парите, които ще спечелиш, не можеш да си ги купиш обратно. Не си заслужава заради нея да губиш залезите на десетките летни вечери, свободата на изпълнените с приключения или тихо спокойствие уикенди, сънищата в звездните нощи. Защото парите няма да ти върнат пропуснатите целувки на пейката в парка, няма да ти купят спомените за зелени поляни, по които никога не си стъпил и непознати градове, по чиито улици никога не си се разхождал, нито уюта и топлината на дома.

Човек никога няма “достатъчно” пари, докато не осъзнае, че най-важните неща са безплатни. Приятелите, любимите хора, целувките, прегръдките, подадените ръце, усмивките, смехът, свободата, докосването на слънчевите лъчи, разходките сред природата.

Всичко е въпрос на (нерядко сбъркани) приоритети. Помисли си кое е най-ценното за теб. Кое ще има значение и ще е все така важно и след десет години. И живей! Не утре. Сега! Не няколко дни в годината. Всеки ден!

социални мрежи