Надявам се вече да си написал писмото до Дядо Коледа, да си украсил елхата и да си се заредил с достатъчно празнично настроение за следващите няколко седмици!

Аз вече свърших всички гореизброени неща. И в допълнение опаковах и раздадох около 300 подаръка (едно от удоволствията да си секретарка в голяма фирма) и пожелах точно толкова пъти “Весели празници”. Остават ми още около 200. Изпратих няколко коледни картички, които се надявам скоро да стигнат до получателите си (е едната няма да е съвсем скоро – пътят до Канада е дълъг). Между другото установих и че много (наистина много) хора влизат в блога ми в търсене на “коледни картички”, които естествено не намират, за което съжалявам, но пък ако с моите писания съм провокирала поне един да се опита да нарисува картичка или да изпрати истинска, а не електронна такава – значи има полза. Провокираха ме и да напиша равносметка за моята 2010 (ще дам и линк като излезе). Като се замислих се изненадах колко много хубави неща са ми се случили всъщност. Това, което не написах е, че всъщност всички те ми се случиха през втората половина на годината и може би за това си има съвсем конкретна причина.

Пожеланията си за следващата година още не съм ги написала – съдейки по тези от изминалата година, май трябва да внимавам какво си пожелавам, че току виж се сбъднало. Затова съм си дала време да помисля още малко по точната формулировка.

На всички ви пожелавам светли и топли празници. Прегърнете близките си, кажете им колко много ги обичате и им пожелайте здраве и да са винаги до вас. Друго не ви е необходимо. Пуснете си “досадните” коледни песни, изгледайте някой коледен филм за десети път, или излезте на вечерна разходка, за да погледате светещите лампички, колкото и малка да ви се струва украсата из града. Изключете компютрите, изровете старото домино и не се сърди човече, изрежете няколко снежинки от хартия, прочетете някоя коледна приказка (аз съм ви приготвила две с коледни елементи за следващата седмица), стоплете се с чаша чай или вино и не излизайте цял ден от вас. И не забравайте, че понякога удоволствието се крие в най-дребните неща.

бутон за сайт