В офиса всяка година някой колега организира благотворителна инициатива и тази година тя е свързана с коледни картички, рисувани от деца. Вече си взех няколко, с които ще зарадвам свои приятели.

Останалите предколедни подаръци са си лично за мен ;) Днес един колега се завърна от няколко-месечна командировка в Англия и ми донесе календарче за следващата година плюс един невероятно вкусен шоколад :)

Нооо тази приятна изненада не е всичко ;) Миналата седмица споменах за една друга неочаквана изненада. Оказа се, че съм спечелила ноемврийското издание на конкурса “Промените в климата през твоите очи”. Наистина неочаквано, защото уж трябваше да ми пратят мейл, че снимките ми са приети за участие в конкурса, а такъв мейл изобщо не получих и съвсем бях забравила за конкурса. Май все така се случва – печеля конкурси, в които не помня, че съм участвала :D Но неочакваните неща са най-приятни. А снимката е ето тази:

Наречена е “Плачещият Орфей” и е снимана в Пампорово – един прекрасен курорт, който за съжаление през последните години разрушиха със строежите на хотели. Повече инфо – тук.

Наградата ходих да си я взема миналия четвъртък в най-големия снеговалеж и изнервих един таксиметров шофьор, защото го забих в най-големия център из всички възможни задръствания. Сега си имам един куп информационни материали за ЕС и българските представители в Европарламента, които не знам кога ще изчета. Едно малко тефтерче и един огрооомен тефтер. Няколко значки, които вече раздадох. И две DVD-та. На френски. С френски субтитри. Които на всичкото отгоре се разминават с това, което говорят (макар смисъла да е същия). Изгледах единия филм без проблеми и направо си се чудя на себе си колко добре съм се справяла с френския без да подозирам. И най-хубавата част от подаръците – един прекрасен албум с близо 200 карикатури на тема ЕС. Има много готини идеи. Ето една малка част от тях:


Анатоли Станкулов; Тази ми е любимата.


Чавдар Николов; Дано някой се престраши да отвори вратата :)


Naji Benaji, Мароко; Много готина идея – с европейски наметки, но надолу пак си личи кой какъв е.


Ilias Makris, Гърция; На актуална Коледна тематика ;)


Costel Patrascan, Румъния


Bratislav Kovarik, Чехия; Ето така ни посрещат понякога в ЕС.


Viktor Kubal, Словакия; Ето как се прави обмен на знания между различните народи :D

сподели бутон