Представи си, че работиш това, за което винаги си мечтал.

Сутрин алармата ти звъни и първата ти мисъл след като се събудиш не е “ох, пак трябва да ходя на работа”. Напротив, ставаш веднага и бързо се приготвяш. Ходиш с желание на работа, а понякога от нетърпение дори отиваш малко по-рано. Имаш много работа, но това не ти тежи. Работиш бързо и ефективно, защото ти е приятно, имаш цел и намираш смисъл в работата. Радваш се на новите задачи, които се появяват, защото са още едно предизвикателство, с което можеш да се справиш и от което ще научиш нещо ново. Времето минава бързо и неусетно, но в края на деня не си изтощен. Доволен си от свършеното, ентусиазиран и пълен с енергия, удовлетворен от себе си. Дори нямаш търпение да дойде следващия ден, за да продължиш да работиш по започнатите проекти и да видиш резултатите от тях.

Предполагам, че малко хора биха описали работата си по този начин. А още по-малко са тези, които не биха я описали така, но правят нещо по въпроса, за да се променят нещата.

Нужно е просто да откриеш призванието си, да намериш какво ти е интересно, кое те кара да се чувстваш полезен, изпълва те с енергия и ентусиазъм за работа. А след това естествено и да намериш начин да изкарваш пари от това, което е може би по-трудната част. Но, както се казва, ако превърнеш хобито си в работа, няма да ти се налага никога да работиш, а какво по-прекрасно от това. Заслужава си човек да опита!

споделяне в социални мрежи