Тази събота имах една много приятна разходка до Плевен. Този постинг обаче няма да е от обичайната категория пътеписи, защото така и не успях да видя нищо от града, но за сметка на това пък свърших нещо доста по-полезно.

Група хора бяха организирали благотворителна акция за събиране на дрешки за деца от домовете в Плевен, а с колегите решихме да се присъединим. Нали сме много хора, събрахме доста прилично количество, та чак не можахме да го поберем в една кола и се наложи да го превозим с две. Когато стигнахме на мястото на срещата вече бяха събрали доста торби с дрехи, а беше минал само един час от началото на инициативата. И, което беше още по-хубаво, през цялото време докато разтоварвахме нашите неща, продължаваха да идват още хора и да носят дрешки.

Освен, че зарадвахме организаторите, успяхме и да стресираме две продавачки в магазини. Едната, защото й се наложи да маркира едно по едно около стотина бурканчета с детски пюренца, а другата защото не разбираше как може да не знаем на колко години е детето, ами търсим дрехи, подходящи за 3 до 7-годишни. Но важното е, че накрая и двете много ни се радваха, като разбраха за какво става въпрос.

Служителките в домовете, с които се срещнахме, също бяха много усмихнати и отзивчиви, помогнаха ни с информация за това от какво се нуждаят, а и с преноса на всички неща, които им носехме.

Понякога е нужно толкова малко, за да направиш нещо добро.

бутони към социални мрежи