Понякога, когато много силно желаем нещо и то се сбъдне, започваме да искаме още и още вместо просто да оценяваме това, което сме получили. И така се завъртаме в един безкраен кръг, в който вечно сме недоволни. А всъщност можем да сме щастливи с толкова малко. И трябва да сме благодарни за толкова много неща!

За това, че сме имали късмета да се родим във време и в страна, в която не се води война. За свободата да пътуваме и да изразяваме свободно мислите си. За това, че е намерен лек за много от болестите, които в миналото са смятани за нелечими. За това, че благодарение на невероятни открития, като електричеството и също толкова невероятни изобретения, като компютъра и интернет, мога да напиша това, а ти да го прочетеш. Почти никога не се замисляме за тези и още толкова много други неща, защото просто ги приемаме за даденост, а в действителност не са.

Днес е световният ден на доброто или Random acts of kindness day. Идеята е спонтанно да направиш някакъв дребен добър жест към някой непознат без да очакваш нищо в замяна. Може да е дори нещо толкова елементарно, като да се усмихнеш или да кажеш “добър ден”. Понякога може да ти се струва, че за да си добър се изискват много усилия, и всъщност дори понякога може наистина да е така, но по-често е нужно нещо малко, за да предизвикаш усмивка и да стоплиш нечие сърце.

бутони към социални мрежи