Всеки сезон си има свой аромат.

Пролетта идва с миризмата на влажна земя и топящи се снегове. На южен вятър и топъл дъжд, отмиващ умората на отминалата зима. С аромата на осмомартенските зюмбюли, нежните люляци в края на април и омайващите акации в първите дни на май. Пролетта носи със себе си миризмата на топла пръст и крехки кълнове, готови да поставят началото на нов живот.

Лятото идва с мириса на море, водорасли и… цаца с бира ;) На безкрайни нощи, голи тела и горещи страсти. С мириса на разтопен от слънцето асфалт и дълъг път. С аромата на липи в прохладните утрини. На огнени рози в знойните следобеди. На разцъфнала мащерка, борова смола и потайни горски дъбрави. С опияняващата миризма на диви треви, среднощна магия и косено сено. С аромата на зрели праскови, дъхави пъпеши и потекъл по брадичката сок от диня.

Есента пристига с аромата на сладки круши и златни дюли. С миризмата на гнили листа, на несвършващи дъждове и смълчани улици. На северен вятър, изстиващо море и самотни детски площадки. С миризмата на печени чушки, домашна лютеница и скрит в долапа конфитюр. На поръсена с орехи тиква и царевица, печена на жар. С миризмата на хризантеми и закъснели рози, на грозде и младо и кипящо вино.

Зимата идва с миризмата на снегове и димящи комини. На горещи билкови чайове и горчиви лекарства против настинка. С миризмата на печени кестени, заскрежени улици и ледени пързалки. С аромата на канелени меденки, елхови иглички и празнично очакване. На греяно вино, сливова ракия и домашно огнище.

споделяне на връзка