Днес е прекрасен ден… да подариш ня някого цвете.

Лесно е да говориш за цветя през пролетта или лятото, когато дърветата са обсипани с бели и розови цветчета, когато горите са пълни с кокичета, минзухари и синчец, а градините – с лалета.

Но какво ще кажеш за цветята през зимата? Знам, че ги има само в магазините за цветя, но все пак ги има, стига да ги забележиш. Покрай мястото, където работя има три магазина за цветя – от онези уличните магазинчета – нищо особено, но цветята са хубави. Не съм си купувала, а и в момента не прелива от желаещи да ми подарят, но дори и от разстояние пак ми харесват.

Понякога ми се иска да имам фотоапарат, за да запечатам цялата тази красота, но знам че няма смисъл, защото той не може да улови аромата и свежестта на цветята. А и тяхната красота е различна всеки ден. Понякога са пристигнали нови цветя и вазите са пълни, има нов букет с различна комбинация растения или просто някоя саксия е преместена на друго място.

Вече знаеш, че и през зимата има цветя, остава ти само да ги потърсиш. И след като ги намериш може би да подариш едно от тях на обичан човек?

сподели бутон