Този уикенд пред Народния театър в София се проведе изложението “Зелени дни”, посветено на природосъобразния начин на живот. Освен многото щандове на производители на био-храни, био-козметика и туристически агенции, предлагащи алтерантивен туризъм до малко познати и запазени кътчета на страната, имаше и много интересна съпътстваща програма. Децата имаха възможност да се опитат сами да изработят съд от глина на грънчарско колело, забавляваха се с клоуни и магьосници, рисуваха, а на тази снимка се учат как могат да си направят градинка вкъщи и да си посадят сами цветя или други растения. Демонстрацията беше на фондация Заедно, която организира подобни и в много детски градини и училища, които желаят да си направят еко-градинка, за която да се грижат децата.

Освен това имаше и прожекции на филми, презентации, изложба на фотографии, йога на смеха и дори открит урок по народни танци, в който с удоволствие се включих :)

Паралелно с това в събота следобяд пак в Градинката пред Народния театър беше и инициативата “Разменям мое за твое”, посветена на Международния ден на книгата – 23.04. Аз оставих няколко книжки, които вече съм прочела и се сдобих с други. Прекрасно е да знаеш, че книга, която си прочел и ти е харесала, си е намерила нов собственик и ще зарадва и някой друг освен теб :)

бутон за социални мрежи