Днес беше прекрасен ден, защото… открих едно прекрасно място. Всъщност една приятелка ме заведе там – казва се “Veda House” и сервират само чай. И то какъв! Има толкова различни видове с толкова странни имена и по половин страница описание на съдържанието и действието на всеки чай. И е толкова трудно да си избереш само един при положение, че ти се иска да опиташ всичките, защото звучат толкова хубаво. Сервират го в малък чайник с две красиви чашки, а ароматът, който излиза от него още докато го носят, е невероятен. Обстановката също е много подходяща – седнали сме покрай ниски масички на малки възглавнички по земята; тиха музика; по рафтчетата наоколо има книги за четене. Можеш да останеш там цял ден. А на първия етаж продават всякакви неща свързани с чая – чашки, чинийки, може да си вземеш и насипен чай за вкъщи, при което ти дават пълно обяснение колко да сложиш, как да го приготвиш и т.н. Продават и всякакви други дрънкулки и джунджурийки – леко безполезни, но много красиви и честно казано ми се искаше да си купя поне половината неща, които видях там.

Наистина специално място със собствена уникална атмосфера! Когато влезеш вътре сякаш попадаш в съвсем друг свят и друго време. Свят изпълнен със спокойствие, усмивки и душевен мир, в който забравяш всичко останало и се наслаждаваш на всеки миг.

Приятелката, която ме заведе там ми каза, че мястото е специално и само за специални хора – не можеш да отидеш там с всеки. Надявам се и вие да имате специален човек, който да заведете там :)

Вероятно и ти си имаш свои любими места, ако е така ще се радвам да ми разкажеш за тях.

бутон за социални мрежи