Последните две седмици Южният парк е целият в лалета и теменужки. Пълен е с цветове, слънчеви лъчи и усмихнати хора. Изключителна красота! Лалетата са ми любимите цветя, а тук греят в толкова различни цветове  – жълто и оранжево, тъмно червено, бяло, различни нюанси на розовото.

След ремонта паркът е станал много хубав – нови жълти и червени плочки, фонтан, перфектно поддържани лехи с цветя, нови железни пейки и столчета, като от едно време, мостчета над изкуствените езерца, пълни с вода.

Е, вярно, че това е само по централните алеи, но все пак е добро начало. А и паркът е наистина огромен – губила съм се в него и така и не съм пребродила всичките му алеи, така че мога да го твърдя със сигурност. Освен това и по-естествените му полянки, горички и езера също си имат своето очарование – спокойно е, можеш да си поседнеш на тревата и да прекараш там цял ден. Особено сега, когато навсякъде цъфтят кестени. А аз се уча да карам колело :-)

Вчера пък на улицата вървеше едно момиченце и правеше сапунени мехурчета, а те се носеха на няколко крачки след нея като приказен воал. Приличаше на фея в розово.

А тези лалета си ги сапоподарих :-) Просто се влюбих в тях, като ги видях докато си вървях по улицата и после се върнах да си ги взема :-)

сподели ме