Тази неделя бях на един от концертите по проекта “Под небето”, представен от Квартет София. Импровизираната сцена е на открито пред Народния театър и въпреки студеното и дъждовно време през уикенда имаше доста хора.

От доста разнообразната програма през юни може би не бях избрала най-подходящия ден – Американска музика, нещо напълно непознато за мен. Но пък и нещо ново и различно, и със сигурност интересно. Като са започне от афро-американската музика, въплъщаваща мечтите на хората за свобода, през музиката на имигрантите от Латинска Америка с нейните горещи ритми и се стигне до музиката на Бродуей.

Въпреки лекото закъснение в началото, организацията е добра – осигурени са малко столове за публиката (който доста бързо се заемат), но освен тях има и разноцветни възглавнички, благодарение на които спокойно можеш да се разположиш където си поискаш. Организаторите се бяха погрижили и да защитят музикантите от евентуален дъжд (макар да се съмнявам, че чадърчето би издържало на вятъра), но за щастие до такъв не се стигна :)

Хубаво е, че сред публиката имаше и много млади хора, както и деца, които май се забавляваха най-много. Точно до мен едно момченце на 3-4 годинки не спря да танцува през цялото време, а и по-голямата му сестра също. Предизвикаха доста усмивки сред публиката :)

бутон за споделяне