Това са придобивките ми още от първия ден на тазгодишния Коледен панаир на книгата :) Двете най-отдолу не бяха точно планирани, но когато книгата не е просто книга, а е превърната в истинско произведение на изкуството, е трудно човек да устои. Хубаво е, че още има издатели с подобно отношение към книгите и че и в България се издават подобни съкровища. А още по-хубаво е, когато има кой да ти ги препоръча и да ти помогне да откриеш съкровищата и когато се срещаш с тези хора не само виртуално, но и наживо. Около НДК снощи бе пълно с хора с торбички, натежали от книги. И в метрото също. И в заведенията наоколо (а на една маса имаше купчинка с книги два пъти по-висока от тази на снимката). Разбира се важно е не само колко, а и какво четеш, но все пак толкова много четящи хора на едно място са си нещо доста радващо и оптимистично :)

Днес цял ден вали сняг и навън си е една зимна приказка. Меко, спокойно и притихнало. А по алеите в изоставения от хората парк личат само стъпките на току що преминал от там гълъб. В такова време ти се иска само да си стоиш вътре на топло с чаша горещ чай, да гледаш през прозореца танца на снежинките и да потънеш в някоя хубава книга. Защото в някои книги наистина се потъва. Като във вълшебна детска приказка, разказана в бавно сменящи се черно-бели диапозитиви.

Днес е международният ден на доброволците. В наше време е по-лесно от всякога да дариш доброволно от своето време, знания, умения; вече има дори и много възможности това да става виртуално – например като направиш безплатно интернет страница на някоя благотворителна организация; предоставяш онлайн консултации по теми, в които си специалист и т.н. Дано повече хора имат повод да отбележат днешната дата.

бутон за споделяне