За двама родители е добра новина, че детето им е било прието в училище или университет.

За една съпруга е добра новина, че мъжът и се е прибрал жив и здрав от командировка. За една жена е добра новина, че ще стане майка. За едно дете е добра новина, че е получило отлична оценка. За един човек е добра новина, че от утре започва нова работа.

За един самотен възрастен човек е добра новина, че внуците му ще прекарат с него лятото или дори само една събота и неделя. За един баща е добра новина да научи, че жена му е родила живо и здраво дете. За един човек е добра новина това, че е откъснал първия плод от засаденото от него дърво. За едно дете е добра новина, че го пускат да излезе да играе с приятели.

За собственик на ново малко магазинче е добра новина първата продажба.

За един човек е добра новина да чуе думите „вече сте здрав”. За един приятел е добра новина, че негов познат се завръща от дълъг престой в чужбина. За едно дете е добра новина, че нарисувана от него картина ще украсява стените на училището, където учи.

Никога няма да прочетете тези новини на първа страница във вестника.

Никога няма да влязат във водещите заглавия на новинарските емисии. Но ще продължават да се случват тихо и незабелязано на хиляди хора всеки ден.

Текстът е мой, но публикуван за първи път тук – Добрите новини, които никога няма да чуете по новините . В момента съм временно без интернет и няма да мога да отговарям на коментари и може би няма да пиша толкова редовно колкото преди.

бутон за споделяне