Днес е прекрасен ден… в който, както и във всеки друг ще ми трябват 90 минути. 90 минути всеки ден, за да отида и да се върна от работа. Ако имаш късмет при теб може и да е по-малко, но едва ли е под половин час. Въпросът не е в това колко е времето, а как го използваш?

Ядосваш се, че пак си попаднал в задръстване или пък за това, че за пореден път автобусът не идва на време. Ако пък ходиш пеша сигурно те дразнят мръсните и кални улици и сивите сгради.

Аз го използвам, за да уча френски. Ти можеш да си избереш друг език – всичко, което ти трябва е MP3 player и малко ровене в интернет, за да намериш някой сайт, от който да си свалиш подходящи звукови файлове. Ученето на език чрез песни също върши работа ако вече имаш някакви познания.

Ако тази идея не ти допада или MP3 player-a ти е като моя и батерията му пада без предупреждение ти предлагам и друг вариант. Вместо всеки ден да се дразниш на едни и същи неща, които не можеш да промениш, опитай се да откриеш красотата около теб. Потърси я в обикновените неща, които те заобикалят всеки ден и които често не забелязваш. Красотата понякога остава скрита, но винаги я има. Необходимо е много малко, за да я намериш. Някои идеи, които ще ти помогнат да направиш това, можеш да откриеш в поредицата “Преоткрий света около теб”, която излиза тук всяка сряда.

Надявам се от сега нататък работният ти ден да започва и да завършва по един малко по-добър начин :)

Усмихна ли се днес на път за работа?

споделяне на връзка