changerДнес също е прекрасен ден. Заради множество малки хубави случки, без конкретна причина. Затова реших вместо за тях да разкажа повече за миналата неделя и по-точно за една не толкова известна инициатива, наречена “Be a changer” (или “Работи за промяна”, както е преведено на български). Става въпрос за доста обсъжданата напоследък тема за промяна на климата и за малките неща, които всеки един от нас може да направи.

Но сега няма да говоря за тях, а за това, че в неделя в София беше заснет рекламен клип на кампанията. И тъй като имах възможност да участвам в него, мога да кажа, че беше изключително забавно. Въпреки че освен мен дойде само още една победителка, двайсетте деца скачаха, бягаха и викаха като за още толкова. Гледката на група четвъртокласници подхвърлящи във въздуха огромен балон, представляващ земното кълбо със сигурност развесели доста хора, които случайно минаваха покрай “Александър Невски” през този ден. Бягане през площада, по диагонал, наляво, надясно, на зиг-заг, или направо срещу камерата; повтаряне на едно изречение 5-6 пъти без прекъсване, докато накрая никой не може да сдържи смеха си. Но най-трудно се оказа да хванем централно странично хвърлена топка като се правим, че не знаем от къде идва (мисля, че това се получи от десетия или единайстия път, но за всичко беше виновен вятърът ;) ).

Към това мога да добавя и малко по-лични неща. Като например, че с другото момиче намерихме общи познати (и държа да отбележа, че аз съм от Шумен, а тя от Чепеларе… да, светът е малък). Както и че операторите бяха германци, благодарение на което си припомних така известната немска дума “genau” – един от малкото ми езикови спомени от петте месеца във Виена.

Както казах – беше прекрасен ден. Сигурно има много подобни инициативи, за които за съжаление рядко разбираме. Затова ако имаш подобна история, ще се радвам да я споделиш :)

социални мрежи