И така… първият блог пост :) Предполагам, че следва кратко представяне. Малко за причините да започна да пиша тук.

Първо, намирам за интересно и забавно да се опитвам съвсем целенасочено да откривам хубавите и различни неща в сивотата и еднообразието, които ни заобикалят. Най-малкото ме кара да забавя крачка, дори и да закъснявам за работа ;) А след известно време започваш да забелязваш прекрасни неща, на които преди не си обръщал и грам внимание. И смятам, че е хубаво тези неща да се споделят – може би и ти ще започнеш да ги забелязва и да им се усмихваш.

И второ, от известно време насам изпитвам огромно желание да НЕ гледам и да НЕ чета абсолютно никакви новини. Предполагам, че на всеки се е случвало понякога да се чуди защо новините винаги започват с “Добър вечер!” и завършват с “Лека вечер!”, като се има предвид за какво говорят обикновено между тези две изречения. Потърсих сайт, в който да представят само добри новини – не на мерих такъв. И ми се прииска да направя нещо по въпроса. И тъй като нямам нито знанията, нито уменията за създаването на информационен сайт, реших да започна с нещо по-малко.

И така, ето един блог за хубавите неща в живота – тези, които ни помагат да се усмихнем. Всеки ден. Не, не става въпрос за това да спечелиш от тотото, да се ожениш или да имаш дете (въпреки че какво по-хубаво от това). Става въпрос, за дребните неща, които ни помагат да се усмихнем – онези, които ни се случват всеки ден, но които често не забелязваме в бързината. Цвете. Падащи снежинки. Или капки дъжд. Едно “Здравей!” Дълго чакано обаждане. Неочаквана среща с приятел. Непознатият, който задържа вратата на асансьора за теб, или спира, за да пресечеш улицата. Или ти благодари с усмивка за това, че си сторил същото за него. Или просто, защото днес е един слънчев ден (да, виждам мъглата навън, която вече втора седмица не се разсейва, но и над най-тъмните облаци и през най-гъстата мъгла грее слънце :)

Мога да продължавам още дълго с изброяването. Но всъщност искам да знам… Какво помогна на ТЕБ да се усмихнеш днес?

бутони за споделяне