Това засега е последната статия от една поредица за нещата около нас, чиято красота не винаги забелязваме. Нещата, от които понякога се оплакваме, но които всъщност могат да ни помогнат да се усмихнем. Можеш да почетеш останлите статии от поредицата тук.

Усмихвай се, когато ти се усмихнат!

Колега, с когото се разминавате по коридора в офиса. Приятел, с който имаш среща. Любим човек, който те посреща вкъщи. Дори на непознати хора, с които по някакъв начин имаш контакт. Някой, който услужливо ти отваря вратата. Продавачка, която ти подава покупките с усмивка. Или пък някой, който ти прави път да минеш.

Усмихни се на чуждата усмивка. Сигурно си виждал хора, които просто си вървят по улицата, усмихнати на някаква своя тайна. Потънали в някакви свои мисли, откъснати от света. А на устните им се появява лека усмивка и очите им заблестяват. Усмихни им се! Сигуно няма да те забележат, погълнати от своята радост. Но пък може някой друг да види усмивката ти. И да й се усмихне.

Усмихни се на детската усмивка. Защото тя е винаги искрена и невинна и няма нищо по-хубаво от радостта в детските очи.

Когато получиш усмивка – усмихни се и ти, предай усмивката на друг. Казват, че усмивката е заразна – ти можеш да започнеш епидемия :)

бутони за споделяне