roses Това е една поредица за нещата около нас, чиято красота не винаги забелязваме. Нещата, от които понякога се оплакваме, но които всъщност могат да ни помогнат да се усмихнем. Можеш да почетеш останлите статии от поредицата тук.

Във всички сортове, цветове, сезони и места, където се появяват.Ярко червените макове покрай железопътните линии или сред житните поля. Розови, жълти и бели рози в градинката пред нас или розовите храсти покрай улиците, по които минавам всеки ден. Сандъчета с мушкато по балконите на панелните блокове.

цветя2

Теменужките в парковете. Разноцветните и пъстри градинки пред някои блокове. Лалетата и божурите в двора на селските къщички. Огромните букети в магазинчетата за цветя. Случайно поникналите в междублоковите пространства цветя, за които никой не се грижи, но което не ги прави по-малки красиви, а може би дори и повече, защото е необичайно да ги видиш там.

цветя

Също така и цветята, които се опитвам и засега успявам да отглеждам вкъщи. Цветята, които получавам – за рожденните дни и за осми март. Цветята, които подарявам и усмивката, която предизвикват.

цветя1

цветя3

Цветята, които срещам на неочаквани места, като например лалетата и зюмбюлите, които носят възрастните хора в автобусите. Розата, която някое момче носи на любимата си. Букетите на някои хора, с които се разминавам по улиците и мълчаливия въпрос, който си задавам – дали са щастливи, че някой им го е подарил или те самите ще зарадват някого, като му го подарят.

share button