Това е една поредица за нещата около нас, чиято красота не винаги забелязваме. Нещата, от които понякога се оплакваме, но които всъщност могат да ни помогнат да се усмихнем. Можеш да почетеш останалите статии от поредицата тук.

Имам предвид наистина, на живо, не така :) Това не се брои. Това не е усмивка, а две точки и скоба.

Вярно, че новите технологии позволяват да поддържаш контакт с много повече хора. Но поддържането на контакт не е същото като приятелството. Едно съобщение или изпратен мейл не е същото като разговор лице в лице. Не позволява да видиш реакциите на човека срещу теб, усмивката му, не позволява да го прегърнеш или да споделиш с него нещата, които би искал да му кажеш.

Сега поне е лято (а дори и да не беше). Не стой вкъщи пред телевизора или компютъра в събота и неделя, или след работа. Обади се на приятел, покани го на среща, не чакай все някой да се обади на теб. Ако ти каже, че е много зает – обади се на друг, може би на някой, за когото не си се сещал от доста време, а преди бяхте заедно почти всеки ден – сигурно има такъв човек.

Всички имаме нужда от приятели. За да знаем, че не сме сами и че не само ние изпитваме чувствата, които ни вълнуват. Имаме нужда от тях, когато сме щастливи, за да споделим радостта си. Когато сме тъжни, за да потърсим утеха и надежда. Когато ни е трудно, за да ни окуражават. Когато се колебаем, за да ни дадат съвет. И да направим същото за тях, когато имат нужда.

Още четеш? Достатъчно за днес. Сега вземи телефона и се обади на приятел, за да си уговорите среща!

социални мрежи